Data de lansare a filmului Gladiator 2 a fost anunțată. După mai bine de două decenii de așteptare, legendarul film Gladiator are o continuare ce se anunță promițătoare.

Conform echipei de producție, data de lansare a filmului Gladiator 2 a fost stabilită pentru 22 noiembrie 2024. Va fi lansarea în SUA și, cel mai probabil, filmul va ajunge și în cinematografele din alte țări în cel mai scurt timp.

Regizor este tot Ridley Scott, cel care a realizat și filmul Gladiator din 2000. Din distribuție fac parte Paul Mescal, Denzel Washington, Connie Nielsen, Derek Jacobi și Joseph Quinn. Povestea este axată în jurul personajului Lucius (interpretat de Paul Mescal). Lucius este nepotul lui Commodus, care a fost salvat de Maximus în prima producție.

Filmul Gladiator 2 este așteptat din 2001, la scurt timp de la apariția primei producții. În septembrie 2003, Ridley Scott a anunțat că scenariul a fost realizat și că se va axa pe fiul secret al lui Maximus. Totuși, proiectul nu a prins viață, iar trei ani mai târziu Ridley Scott declarase că povestea exactă a filmului nu a fost încă stabilită.

Ulterior, compania DreamWork Pictures a avut probleme financiare și a fost vândută către Paramount Pictures în 2006, motiv pentru care Gladiator 2 a fost abandonat. A fost nevoie de depășirea crizei financiare din acea perioadă, pentru ca în 2017 să apară noi informații despre Gladiator 2. Ridley Scott a afirmat că are mari dificultăți în a reintroduce în scenariu personajul Maximus, dar în același timp discuțiile cu Russell Crowe erau în continuă desfășurare. Crowe a primit în cele din urmă o ofertă, în 2021, de a fi co-producător la film, dar a refuzat-o pentru că nu i s-a părut potrivită din toate punctele de vedere.

Filmările au început în cele din urmă în iunie 2023, în Maroc, Malta și Marea Britanie. Filmările au fost însă suspendate în iulie 2023 din cauza grevei scenariștilor de la Hollywood.

Citeste si:
Doliu în lumea filmului internațional. Ryan O'Neal s-a stins din viață
Doliu în lumea filmului...

Va apărea Russell Crowe în Gladiator 2?

Un subiect de interes este legat de posibila apariție a lui Russell Crowe în Gladiator 2. Presa a scris intens despre discuțiile pe care acesta le-a avut, iar la un moment dat actorul și-a pierdut cumpătul când a fost întrebat dacă va avea un rol în următorul film.

"Ar trebui să mă plătească numai pentru câte întrebări am primit despre un film în care nici măcar nu sunt! Nu are nimic de a face cu mine, nicio legătură. În acea lume, eu sunt mort! Sunt sub pământ. Dar trebuie să recunosc ca simt un pic de gelozie deoarece îmi amintește de o perioadă a vieții când eram tânăr și știu ce înseamnă pentru mine, pentru viața mea", a spus Russell Crowe, citat de Variety.

Gladiator, unul dintre cele mai bune filme din istorie

Gladiator a apărut în 2000 și s-a bucurat de un succes răsunător, fiind considerat unul dintre cele mai bune filme din istorie. A avut venituri de 503 milioane de dolari, la încasări de 103 milioane de euro. A câștigat 5 premii Oscar, 4 premii BAFTA și 2 Globuri de Aur.

Citeste si:
Când apare noul film Napoleon, cu Joaquin Phoenix în rolul principal?
Când apare noul film...

Filmul a adus în discuție subiectul gladiatorilor și a inspirat și apariția unor jocuri video în anii următori, cel mai cunoscut exemplu fiind Gladius, apărut în 2003. Demn de menționat este și jocul Gladiator dezvoltat de Playtech, care rămâne unul dintre cele mai de succes pacanele cu jackpot online (L1223985W001403 ONJN, 18+, Joacă Responsabil!). Simbolurile de pe role sunt chiar personajele principale din film, alături de Colosseum și armura folosită, grafica este de top iar secvențele speciale prezintă și imagini din celebrul film.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Octombrie 2023 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.