Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi dimineaţă, o nouă avrtizare cod galben de intensificări ale vântului pentru sudul Moldovei, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei. În aproape toată România este în vigoare o informare de ger.

Codul galben afectează sudul Moldovei, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei. Aici, vântul va intensifica cu rafale în general de 55...70 de km/h și vor fi perioade în care acesta va fi asociat cu ninsori slabe. La mare, vântul va continua să prezinte unele intensificări și în noaptea de marți spre miercuri.

Totodată, ANM a transmis marți și o informare meteorologică de ger valabilă în toată țara. Astfel, vremea va fi rece în toată țara, geroasă în noaptea de marți spre miercuri, în special în nord, centru și est. Valorile minime vor fi până la -21...-20 de grade Celsius în estul Transilvaniei. Informarea meteorologică de ger este valabilă până joi, la ora 10.00.

ANM a anunțat că, în următoarele 48 de ore, la București, vor fi ninsori ușoare, vânt și frig. În intervalul marți, ora 10.00 - miercuri, ora 8.00, vremea va fi rece, așa că temperatura maximă va fi de -3...-2 grade Celsius, iar cea minimă de -7...-6 grade Celsius.

Vor fi înnorări mai ales în prima parte a zilei când, trecător va ninge slab, apoi cerul va deveni variabil. Vântul va sufla în general moderat, amplificând senzația de frig.

Începând de miercuri, la ora 8.00, până joi, la ora 10.00, vremea va fi rece în special dimineața și noaptea. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 2...3 grade, iar cea minimă de -8...-5 grade.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Ianuarie 2024 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.