Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru intervalul 13 - 26 februarie 2023. Conform specialiștilor, se va încălzi treptat, cu temperaturi care ar putea să atingă 15 grade Celsius în sud, sud-vest și vest, din weekend. În schimb, vremea se menține la munte cu ninsori, vânt puternic și viscol.

Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023

Pentru intervalul 13 - 26 februarie, temperaturile vor fi în creștere în mare parte din țară. Se așteaptă ca cele mai ridicate temperaturi să se înregistreze în zona deluroasă din sud, sud-vest și vest, iar nopțile și diminețile vor rămâne răcoroase mai ales la munte, în depresiuni și în jumătatea nordică a țării.

Pentru următoarele două săptămâni, precipitațiile vor fi slabe cantitativ. La munte, însă, se vor menține sub formă de burniță, ploaie și lapoviță. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Carpaților de Curbură, unde în primele zile rafalele vor trece de 80...90 km/h și vor determina transport de zăpadă. Intensificări ale vântului vor fi și în Moldova în general cu viteze de 55...65 km/h și pe arii mai restrânse în Dogrobea, Transilvania și sudul Olteniei.

Maximele zilei se vor situa în general între 0 și 15 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 și 2 grade Celsius. Pe alocuri se va semnala ceață, asociată și cu depunere de chiciură.

Săptămâna 13.02.2023 – 20.02.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar în
toate regiunile.

Săptămâna 20.02.2023 – 27.02.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval.

Citeste si:
Piesele care reinventează clasicul în această primăvară
Piesele care reinventează...

Săptămâna 27.02.2023 – 06.03.2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval la nivelul întregii țări.

Săptămâna 06.03.2023 – 13.03.2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor excedentare în zonele montane, conform ANM.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Februarie 2023 - 03 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.