Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod portocaliu și o avertizare cod galben de ninsori, strat de zăpadă consistent și vânt puternic, valabile pentru jumătate de țară.

ANM a emis cod portocaliu și cod galben de ninsori și vremea rea pentru jumătate de țară

Meteorologii au emis un nou cod galben de ninsori, strat de zăpadă, intensificări ale vântului și polei, care au intrat în vigoare astăzi, la ora 10.00, și va rămâne valabil până vineri, 7 aprilie, ora 12.00.

În intervalul specificat, în nordul și centrul Moldovei, în Maramureș, Transilvania și nordul Crișanei, cât și în zona de munte vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

Temporar, vântul va avea intensificări pe parcursul zilei de joi, 6 aprilie, cu viteze de 40...60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse se vor acumula 10...15 l/mp. În nord-estul Moldovei și izolar în rest se va depune polei, iar în sudul Olteniei vor fi intensificări ale vântului. Totodată, a fost emis și un cod portocaliu de ninsori viscolite și strat consistent de zăpadă, valabil până în această seară, la ora 22.00.

În județele Botoșani, Suceava, Neamț, Iași și zona de munte a județelor Maramureș, Bistrița Năsăud și Mureș va continua să ningă viscolit, vizibilitatea va fi redusă și se va depune strat nou de zăpadă consistent și vântul va avea intensificări cu viteze de 55...65 km/h.

Foto: meteoromania.ro


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Aprilie 2023 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.