Ministrul digitalizării din Japonia, Taro Kono, a spus ferm că nu mai vrea birocrație. Oficialul a „declarat război” tehnologiilor învechite din administrație, cum ar fi dischetelor sau faxului, folosite încă, cu mare surprindere, în companiile nipone. Ministrul de la Tokyo susține că este momentul să se renunțe la cele aproape două mii de proceduri guvernamentale care impun folosirea dispozitivelor vechi de stocare. Pe listă se află chiar și CD-urile.

Japonia a „declarat război” tehnologiilor învechite din administrație; ministrul digitalizării de la Tokyo nu mai vrea birocrație

Ministrul japonez vrea ca reglementările să fie actualizare, pentru a le permite oamenilor să folosească serviciile online. Acesta nu intenționează să se oprească aici, următorul articol de pe „lista sa neagră”, care stă în calea digitalizării, fiind faxul.

El nu mai dorește să se utilizeze dischete și alte tehnologii retro. Aproximativ 2.000 de proceduri guvernamentale necesită în continuare ca angajații de la stat să folosească dispozitive de stocare, plus CD-uri și mini-discuri, a declarat Taro Kono. Oficialul a completat că reglementările vor fi actualizate pentru a permite oamenilor să folosească serviciile online.

În pofida reputației sale pentru gadgeturile inovatoare de înaltă tehnologie, Japonia este renumită pentru faptul că se agață de tehnologia demodată prin cultura sa birocratică, notează BBC.

Dischetele au fost făcute la finalul anilor 1960, dar au început să mai fie folosite trei decenii mai târziu datorită soluțiilor de stocare mai eficiente. De pildă, pentru a reproduce capacitatea de stocare a unui stick de memorie de 32 GB, ar fi nevoie de mai mult de 20.000 de dischete.

Cu toate acestea, o comisie guvernamentală japoneză a descoperit aproape 1.900 de domenii în care întreprinderile sunt obligate să utilizeze medii de stocare precum dischetele, atunci când realizează aplicații sau păstrează date.

Tehnologia în Japonia

Japonia este renumită pentru industria electronică din întreaga lume, iar produsele de acest gen reprezintă o mare parte din piața mondială, față de majoritatea celorlalte țări.

Citeste si:
Un nou design și tehnologii inovatoare în timpul dușului
Un nou design și tehnologii...

Este una dintre națiunile dominante în domeniile cercetării științifice, tehnologiei, mașinilor și cercetării medicale, cu al treilea cel mai mare buget de cercetare și dezvoltare din lume de 130 miliarde dolari și peste 677.731 cercetători.

„Țara soarelui răsare” a primit majoritatea premiilor Nobel pentru știință în Asia și se situează pe primul plan în sectorul roboticii, unde a făcut investiții semnificative în ultimii ani.

Aceasta deține mari conglomerate corporative internaționale precum Fuji, Sony, Panasonic, Canon, Hitachi, Sharp, NEC, Nintendo, Epson și Toshiba. De asemenea, Toyota, Honda, Nissan, Mazda, Mitsubishi, Suzuki și Subaru sunt unele dintre cele mai cunoscute companii auto din lume.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Septembrie 2022 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.