Elicopterul trimis de NASA pe Marte, Ingenuity, a efectuat cel de-al doilea zbor al său, la o altitudine mai mare și pentru un timp mai îndelungat.
Cel de-al doilea zbor a durat 51,9 secunde - fiind mai îndelungat decât cel de luni, care a avut o durată de 39,1 secunde - şi a constat în depăşirea "mai multor provocări noi" în raport cu primul, "mai ales prin atingerea unei altitudini maximale mai mari, unei durate mai îndelungate şi realizarea unor mişcări laterale", au dezvăluit specialiştii de la NASA într-un comunicat.
Ingenuity a decolat la ora 09:33 GMT, s-a ridicat în aer până la o înălţime de cinci metri - în timpul primului zbor s-a înălţat până la trei metri - şi a efectuat pentru prima dată o mişcare laterală, îndeplinind astfel două dintre obiectivele ambiţioase ale inginerilor americani.
„Pare simplu, dar există atât de multe necunoscute în ceea ce priveşte felul în care poate să zboare un elicopter pe Marte. De aceea ne aflăm aici, să găsim răspunsuri la aceste întrebări", a explicat Havard Grip, unul dintre "piloţii de la distanţă" ai mini-elicopterului.

Datele trimise pe Terra par să indice faptul că al doilea zbor al lui Ingenuity "a răspuns aşteptărilor", a declarat Bob Balaram, inginerul-şef al proiectului.
„Avem deja la activ două zboruri pe Marte, ceea ce înseamnă că vom avea încă multe lucruri de învăţat pe parcursul acestei luni alături de Ingenuity", a declarat el.
Alte zboruri sunt prevăzute, însă "durata de viaţă" a lui Ingenuity va fi "determinată de modul în care asolizează" de fiecare dată, a explicat Mimi Aung, şefa de proiect, afirmând totodată că doreşte să împingă "vehiculul până la limitele sale".
Experimentul Ingenuity se va opri indiferent de rezultate peste aproximativ o lună, pentru a-i permite roverului Perseverance, la bordul căruia mini-elicopterul a ajuns pe Marte, să se dedice misiunii sale principale: căutarea urmelor care ar putea să ateste prezenţa unor forme străvechi de viaţă pe "Planeta Roşie", informează Agepres.
Record: un liliac de șapte grame a zburat 2.300 de kilometri

Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Farmec vrea ajutor de stat pentru relocarea fabricii, dar nu este eligibilă:...
Sursa: retail.ro
-
Cele mai frumoase citate despre vacanța de vara
Sursa: garbo.ro
-
Squad Mobility, microcar-ul electric european care va schimba transportul urban
Sursa: green.start-up.ro
-
Review Samsung Bespoke Jet, aspiratorul care-ți face casa ”Monica clean”
Sursa: start-up.ro
-
Softbinator Technologies achiziționează Digital Tailors
Sursa: futurebanking.ro
-
Alimentul pe care Elena Gheorghe îl consumă în fiecare dimineață! Artista a...
Sursa: kudika.ro
-
Tranzacție de 61 de miliarde de dolari pe piața IT. Broadcom preia compania...
Sursa: wall-street.ro