Business 6 Mai 2009 00:03
Daca pana acum, companiile medii si mari, care decideau relocarea operatiunilor intr-un sediu mai mare, aveau ca prim factor amplasamentul si calitatea cladirii de birouri, actualul context economic aduce in vizor un nou factor decisiv: flexibilitatea perioadei de inchiriere.
Daca in trecut companiile alegeau un sediu in functie de locatie si calitatea imobilului, in momentul de fata se pune accentul pe flexibilitatea perioadei de inchirieare si a conditiilor contractuale. Firmele incearca sa diminueze riscuri care in trecut erau considerate riscuri mici, peste care se putea trece mai usor cum ar fi: necesitatea de a iesi din contract mai devreme de termen, necesitatea de a subinchiria o parte din spatiu, cresterea in limite controlabile de chirias a costurilor de intretinere etc.", explica Mirela Raicu, partener al companiei de consultanta imobiliara ESOP.

Inainte de a lua o decizie legata de sediu, fiecare companie trebuie sa revizuiasca procesele interne pentru urmatorii trei ani si numarul de oameni necesar derularii lor, astfel incat sa aiba o perspectiva revizuita asupra spatiului necesar.

Un al doilea pas il reprezinta existenta in piata a unor spatii ale caror conditii comerciale sa fie corelate cu actuala realitate economica si sa reprezente solutii viabile pentru chiriasii care cauta, in primul rand, un nivel de chirie sustenabil si o flexibilitate mai mare a termenilor contractuali.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.