Guvernatorul BNR a declarat ca un esec al privatizarii Oltchim nu va da un semn bun pentru investitori, dar a amintit ca FMI nu a impus drept criteriu finalizarea vanzarii combinatului, ci demararea procesului, mai ales ca mediul economic extern nu este favorabil.

Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit vineri suma de 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat, transmite MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, intrebat daca a discutat cu FMI o derogare pentru reluarea privatizarii Oltchim peste sase luni, ca Fondul a transmis ca a fost foarte important de dat semnalul de vointa politica pentru a face privatizarea.

"Cei de la FMI ne-au spus foarte clar ca era important de dat semnalul de vointa politica pentru ca, pana acum, in ultimii ani au fost mintiti de fiecare data. Problema Oltchimului nu a a parut in vara asta. Problema Oltchimului care este in pierdere si primeste mereu bani de la stat este din 2007, prima data, dar in 2009 s-a accentuat", a spus Ponta, intrebat daca a discutat cu FMI despre amanarea privatizarii Oltchim pentru inceputul anului 2013, solicitand o derogare in acest sens.

Ponta a spus ca Guvernul sau a dat dovada de vointa politica, aratand ca FMI va sprijini Executivul sa continue privatizarea Oltchim.

Mugur Isaresc a iesit pe primul loc intr-un sondaj al increderii romanilor, dupa ce a strans 35,8% din voturile participantilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.