Cel mai recent sondaj realizat de IMAS il plaseaza pe guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, pe primul loc in clasamentul personalitatilor din Romania in care cetatenii au cea mai mare incredere.

Potrivit adevarul.ro, 35,8% dintre cei intervievati au spus ca au incredere in Mugur Isarescu. Totusi, desi este cel mai bine clasat in acest clasament, popularitatea guvernatorului BNR este in scadere fata de lunile iulie si augst, cand inregistra o cota de popularitate de 41,2%, respectiv 40,8%.

Locul secund in acest top este ocupat de primarul Capitalei, Sorin Oprescu. 34,7% dintre respondenti au declarat ca acesta este prima lor optiune. Mai mult de atat, popularitatea lui Oprescu este in crestere, in luna aprilie cota acestuia fiind de 25,3%.

Sursa foto: Adevarul

Podiumul este completat de Victor Ponta. Premierul este apreciat de 31,7% dintre romani, in scadere cu trei procente fata de august. Totusi, operatiunea de suspendare a lui Traian Basescu a afectat din plin cota de popularitate a lui Ponta. In iunie, luna in care premierul a inregistrat un maxim de popularitate, Ponta beneficia de increderea a 45,8% dintre romani, cu 14,1% mai mult decat in prezent.

Nici Crin Antonescu nu sta mai bine la acest capitol. Cota de popularitate a presedintelui PNL a scazut de la 36,6% - iunie, 33,1% - august, pana la 27,1% in septembrie. La fel ca in cazul premierului, Antonescu trage ponoasele esecului operatiunii de suspendare a lui Basescu.

In momentul in care a devenit premier, Mihai Razvan Ungureanu se bucura de increderea a 25%. Pierderea functiei de sef al Executivului a echivalat cu o scadere a cotei de popularitate pana la 20%, valoarea din septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.