Romanii au luat numeroase credite de nevoi personale si carduri de credit de la banci in perioada de boom economic pentru a-si achita cumparaturile, vacantele sau alte bunuri, crezand ca o sa fie usor sa returneze imprumuturile.

  • 6 din 10 clienti au facut cel putin o refinantare

In 2010, sase din zece clienti care au accesat un credit au facut cel putin o refinantare, arata statisticile Kiwi Finance, prezentate pentru Wall-Street.ro de Anca Bidian, sefa brokerului de credite.

Cele mai accesate produse au fost pentru refinantarea tuturor datoriilor printr-un singur credit. Odata cu aprobarea OUG 50/2010 prin Legea 288/2010 sunt create premisele ca si in 2011 sa continue acest produs care, in final, poate duce la reducerea ratelor lunare cu pana la 50%", a detaliat Bidian.

  • Astfel, clientii care au probleme in a-si achita ratele la actualele imprumuturi sau care doresc sa economiseasca bani pot apela la refinantare.

Eliminarea comisionului de rambursare anticipata sau limitarea acestuia prin intermediul OUG 50/2010 a constituit o veste buna pentru clientii bancilor care erau nemultumiti de dobanda sau comisioane. Multi clienti au apelat la refinantari pentru a-si reduce costul total al creditului, iar bancile, sesizand apetitul clientilor, au lansat produse de refinantare.

„In general, multe credite accesate cu mai putina atentie in anii anteriori pot fi refinantate acum pe costuri mult mai mici”, explica sefa Kiwi Finance.

  • 2011 va fi anul refinantarilor, in care bancherii vor reduce dobanzile la credite si se vor lupta pentru a-si pastra clientii sau pentru „a fura” clienti de la alte banci.

Romanii care au luat in trecut credite de consum, carduri sau au semnat contracte de leasing platesc, in prezent, dobanzi foarte mari comparativ cu cele actuale. Consolidarea tuturor datoriilor intr-un singur credit poate duce la o relaxare a datoriei lunare fata de banca, cat si la posibilitatea accesarii unei sume suplimentare de bani.

Citeste pe Wall-Street.ro cu cat se poate reduce rata la banca?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.