Serialul "Breaking Bad" a obtinut cinci trofee si este marele invingator la gala Primetime Emmy Awards 2014, desfasurata in noaptea de luni spre marti, la Los Angeles, informeaza Reuters.

"Breaking Bad", care s-a incheiat in toamna anului trecut, dupa al cincilea sezon, s-a impus la categoria "cel mai bun serial-drama" si le-a adus premiile pentru interpretare actorilor Bryan Cranston, Anna Gunn si Aaron Paul.

Bryan Cranston a fost recompensat la categoria "cel mai bun actor-drama", pentru interpretarea personajului Walter White, un profesor de chimie dintr-un liceu american, devenit traficant de droguri in New Mexico. Anna Gunn si Aaron Paul au fost premiati pentru rolurile secundare interpretate in acest serial, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, "Breaking Bad" s-a impus la categoria "cel mai bun scenariu pentru un serial-drama".

Intr-una dintre putinele categorii din sectiunea dramatica necastigate de "Breaking Bad", Juliana Margulies a fost desemnata cea mai buna actrita, pentru rolul principal din productia "The Good Wife".

In domeniul productiilor de comedie, "Modern Family" a fost desemnat "cel mai bun serial-comedie". Julia Louis-Dreyfus s-a impus la categoria "cea mai buna actrita dintr-un serial de comedie", cu rolul din productia "Veep", iar Jim Parsons a fost desemnat cel mai bun actor dintr-un serial de comedie, pentru rolul din "The Big Bang Theory".

Aceasta a fost pentru a doua oara cand productia AMC "Breaking Bad" a castigat premiul pentru "cel mai bun serial-drama", in timp ce este pentru a cincea oara consecutiv cand "Modern Family" (ABC) castiga premiul Emmy pentru "cea mai buna comedie".

Ceremonia de luni seara i-a fost dedicata lui Robin Williams, a carui moarte, pe 11 august, a socat Hollywoodul.

Prezentatorul galei, Seth Meyers, a fost insotit, pe scena, de vedete precum umoristii Stephen Colbert si Jimmy Fallon, actritele Viola Davis, Halle Berry, Debra Messing, Lucy Liu si actorii Bryan Cranston, Woody Harrelson si cantareata Gwen Stefani.

Citeste si:
Cine sunt câștigătorii Galei Green Report?
Cine sunt câștigătorii Galei...

CBS, FX si AMC au fost televiziunile care au primit cele mai multe premii la gala Primetime Emmy, cu cate cinci trofee fiecare. De asemenea, in topul televiziunilor cu cele mai multe premii Emmy au fost incluse HBO (4), ABC si PBS (cate 3) si Comedy Central (1).

Prezentam mai jos lista completa a premiilor decernate la cea de-a 66-a gala Primetime Emmy:

Cel mai bun serial - drama: "Breaking Bad"
Cel mai bun serial - comedie: "Modern Family"
Cel mai bun actor intr-un rol principal dintr-un serial-drama: Bryan Cranston ("Breaking Bad")
Cea mai buna actrita intr-un rol principal dintr-un serial-drama: Julianna Marguiles ("The Good Wife")
Cel mai bun actor intr-un rol principal dintr-un serial-comedie: Jim Parsons ("The Big Bang Theory")
Cea mai buna actrita intr-un rol principal dintr-un serial-comedie: Julia Louis-Dreyfus ("Veep")
Cel mai bun actor intr-un rol secundar dintr-un serial-drama:
Aaron Paul ("Breaking Bad")
Cea mai buna actrita intr-un rol secundar dintr-un serial-drama: Anna Gunn ("Breaking Bad")
Cel mai bun actor intr-un rol secundar dintr-un serial-comedie: Ty Burrell ("Modern Family")
Cea mai buna actrita intr-un rol secundar dintr-un serial-comedie: Allison Janney ("Mom")
Cea mai buna regie pentru un serial-drama: "True Detective"
Cea mai buna regie pentru un serial-comedie: "Modern Family"
Cel mai bun scenariu pentru un serial-drama: "Breaking Bad"
Cel mai bun scenariu pentru un serial-comedie: "Louis"
Cea mai buna miniserie TV: "Fargo"
Cel mai bun lungmetraj TV: "The Normal Heart"
Cel mai bun actor principal dintr-o miniserie sau lungmetraj TV: Benedict Cumberbatch ("Sherlock")
Cel mai bun actor secundar dintr-o miniserie sau lungmetraj TV: Martin Freeman ("Sherlock")
Cea mai buna actrita intr-o miniserie sau lungmetraj TV: Jessica Lange ("American Horror Story: Coven")
Cea mai buna actrita intr-un rol secundar dintr-o miniserie sau lungmetraj TV: Kathy Bates ("American Horror Story: Coven")
Cea mai buna regie pentru o miniserie sau un lungmetraj TV: "Fargo" - episodul "Buridan's Ass"
Cel mai bun scenariu pentru o miniserie sau lungmetraj TV: "Sherlock" - episodul "His Last Vow"
Trofeul Variety Series: "The Colbert Report"
Trofeul Reality Competition: "The Amazing Race"

Citeste si:
Bryan Cranston, actorul principal din serialul Breaking Bad, a avut...
Bryan Cranston, actorul...

The Academy of Television Arts & Sciences, organizatorul galei Emmy, a acordat, luni seara, premii pentru 26 de categorii. Alte trofee, grupate in 80 de categorii tehnice, reunite sub numele Creative Arts Awards, au fost decernate pe 16 august. Gala Creative Arts Emmys a confirmat suprematia canalului HBO in ce priveste productia de televiziune, chiar daca cea a grupurilor de internet, cu Netflix ("Orange is the new Black", "House of Cards") in frunte, imitat de rivalul Hulu si magazinul online Amazon, printre altii, prinde amploare. Astfel, prima pozitie in topul posturilor TV cu cele mai multe trofee a revenit HBO, care a castigat 15 premii, iar locul al doilea a revenit postului NBC, cu 10 premii.

Premiile Primetime Emmy sunt acordate de Academy of Television Arts & Sciences, recompensand excelenta programelor de televiziune americane difuzate in prime time. Decernate in premiera in 1949, distinctiile au fost mult timp cunoscute sub denumirea de "premiile Emmy", pana la aparitia Daytime Emmy Awards, acordate pentru prima oara in anii 1970, iar cuvantul "primetime" a fost atunci adaugat in titulatura lor oficiala, pentru a elimina posibilitatea unor confuzii intre cele doua trofee.

Citeste si:
40 de vedete si inregistrari de la primele auditii
40 de vedete si inregistrari...

Premiile Primetime Emmy se acorda, in general, in duminica ce precede debutul sezonului de toamna la televiziunile americane. Gala este difuzata, prin rotatie, de cele patru posturi de televiziune majore din Statele Unite ale Americii - CBS, ABC, NBC si FOX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.