Jerry Seinfeld ocupa, pentru al treilea an consecutiv, primul loc in topul celor mai bogati actori de comedie alcatuit de revista Forbes.

Astfel, actorul in varsta de 59 de ani a obtinut venituri de 32 de milioane de dolari in 2012. Starul american a obtinut aceste venituri din vanzarea drepturilor de difuzare a celebrului sau sitcom "Seinfeld" si din cele peste 70 de spectacole de stand-up comedy pe care le-a sustinut anul trecut.

Actorul si ventrilocul Terry Fator, castigatorul celui de-al doilea sezon al emisiunii-concurs "America's Got Talent", se afla pe locul al doilea in acest top, cu venituri de 24 milioane de dolari. Terry Fator a sustinut anul trecut peste 200 de spectacole, gratie unui contract incheiat pe cinci ani cu Mirage Hotel din Las Vegas.

Pe locul al treilea in acest top al celor mai bogati actori de comedie, dominat de barbati, se afla canadianul Russell Peters. Considerat unul dintre cei mai de succes actori de comedie din lume, Russell Peters a obtinut venituri de 21 milioane de dolari in 2012, prin spectacole sustinute in sali uriase, precum Madison Square Garden din New York si O2 Arena din Londra.

Ventrilocul Jeff Dunham, care a ocupat primul loc in topul din 2010, se afla de aceasta data pe pozitia a patra, cu venituri de 19 milioane de dolari. Louis CK, recompensat cu un premiu Emmy, a debutat pe locul al cincilea in acest top, cu venituri de 16 milioane de dolari. El a realizat aceasta performanta dupa ce a decis sa vanda bilete la show-urile sale de comedie prin intermediul propriului site, evitand distribuitorii de bilete traditionali, scrie MEDIAFAX.

Topul 10 al celor mai bogati actori de comedie este completat de Kevin Hart (14 milioane de dolari), Larry the Cable Guy (13 milioane de dolari), George Lopez (12 milioane de dolari), Daniel Tosh si Gabriel Iglesias (ambii au obtinut 11 milioane de dolari in 2012) si Ron White (10 milioane de dolari).

Pentru a putea fi inclusi in acest top realizat de Forbes, principala sursa de venituri a actorilor trebuia sa provina din vanzarile de bilete.

Citeste si:
Sean Bean și Miranda Richardson se alătură lui John Malkovich în...
Sean Bean și Miranda...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.