CNA a luat decizia marti dimineata sa interzica reclamele care promoveze compania Rosia Montana Gold Corporation si proiectele sale in Romania.

CNA a argumentat ca astfel de reclame induc publicul in eroare si nici macar nu contin povesti reale. Campania RMGC a fost descrisa ca fiind agresiva, politica si nicidecum comerciala.

CNA a analizat, marti, 11 spoturi de promovare a proiectului de exploatare miniera de la Rosia Montana, difuzate intre 1 septembrie si 6 octombrie la principalele televiziuni nationale, constatand ca acestea incalca legislatia audiovizualului si hotarand oprirea lor de la difuzare.

Subiectul Rosia Montana a fost analizat in sedinta de marti a CNA in absenta membrilor Narcisa Iorga, Florin Gabrea si Valentin Jucan. La dezbaterea pe aceasta tema au participat Laura Georgescu, presedintele CNA, Viorel Vasile Buda, vicepresedintele CNA, si membrii Consiliului Lorand Turos, Monica Gubernat, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea.

Decizia de oprire de la difuzarea pe TV a spoturilor de promovare a proiectului de la Rosia Montana (in forma in care au fost difuzate in perioada 1 septembrie - 6 octombrie) a fost luata de membrii CNA cu opt voturi "pentru" (Laura Georgescu, Lorand Turos, Monica Guberat, Viorel Vasile Buda, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea).

Acesti membri ai CNA au considerat ca aceste spoturi au incalcat articolul 29, aliniatul 1, litera f din Legea audiovizualului, potrivit caruia "Comunicarile comerciale audiovizuale difuzate de furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie sa respecte urmatoarele conditii: sa nu stimuleze comportamente daunatoare sanatatii sau sigurantei populatiei".

Puteti viziona mai sus un exemplu de spot care promoveaza proiectul minier de la Rosia Montana.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.