Adjunctul ministrului gerc al Finantelor Tryfon Alexiadis a primit, prin posta, un plic in care se afla un glont si un mesaj de amenintare, in care era comparat cu un colaborator al nazistilor din timpul ocupatiei, in al Doilea Razboi Mondial, a anuntat luni ministerul, relateaza Reuters online.

Numerosi greci acuza Germania, cea mai mare economie europeana, de impunerea unui program dur de austeritate, prin planul de salvare a tarii de la faliment, in valoare de 86 de miliarde de euro, convenit in august.

Guvernul de extrema-stanga al premierului Alexis Tsipras a fost reales in septembrie, in pofida faptului ca acum este insarcinat sa implementeze masurile de austeritate pe care a promis sa le anuleze pe cand se afla in opozitie.

Guvernul grec a adoptat luna aceasta o lege care inaspreste sanctionarea evazionistilor si a promis sa imbunatateasca nivelul de colectare a taxelor si impozitelor, o conditie prevzuta in plan.

Tryfon Alexiadis, insarcinat cu veniturile, a declarat ca cei care i-au trimis scrisoarea sunt niste "fascisti psihopati", al caror gest il incurajeaza si mai mult sa-si intensifice lupta impotriva evaziunii fiscale si coruptiei. "Niciodata in viata mea nu mi-a fost frica sa lupt impotriva unui establishment putred si corupt, care ne-a adus unde ne aflam", a declarat el, citat intr-un comunicat, adaugand ca vinovatii vor fi adusi in fata justitiei.

"Pana la ora 0, tu si familia ta veti sti ce inseamna frica", se arata in mesajul tiparit cu majuscule pe o coala de hartie, semnat cu o stea rosie de catre "Kokkini Fraxia" (Factiunea rosie), o grupare necunoscuta pana de curand.

O grupare de gherila urbana, Factiunea Armata Rosie, a comis atacuri armate vizand politicieni, industriasi si militari in anii '70 si '80, in fosta Republica Federala Germania (RFG). Logo-ul ei era o stea rosie cu un pistol automat deasupra.

Grecia se confrunta de mult timp cu violente politice. In 2013, seful Bancii centrale a primit doua gloante si o scrisoare de amenintare prin posta, iar ministrul Finantelor a primit un glont si o scrisoare in care era amenintat sa nu confiste case, scrie MEDIAFAX.

Politia a anuntat ca ancheteaza amenintarile proferate la adresa lui Alexiadis.

Citeste si:
Anamaria Prodan, scrisoare emoționantă pentru mama sa: „Îmi e atât...
Anamaria Prodan, scrisoare...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.