Presedintele Traian Basescu a transmis, joi, la intalnirea cu reprezentantii mediului de afaceri, ingrijorarile pe care le are privind sustenabilitatea reducerii CAS in perioada 2015-2017, dar precizand ca masura este una de dorit daca sunt identificate in mod clar sursele bugetare de compensare.

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, in timpul intrevederii a fost analizat efectul reducerii contributiilor de asigurari sociale cu 5 puncte procentuale si eventualele evolutii pe care aceasta masura le va avea pentru bugetul de stat.

Presedintele Traian Basescu a reiterat faptul ca este un sustinator al reducerii fiscalitatii in Romania si ca reducerea CAS este una de dorit daca sunt identificate in mod clar sursele bugetare de compensare, se arata in comunicat, potrivit MEDIAFAX.

Seful statului a impartasit ingrijorarile pe care le are cu privire la sustenabilitatea acestei masuri in perioada 2015-2017, in conditiile in care legea prin care ar urma sa fie introdusa masura de reducere a CAS nu este insotita de o fundamentare temeinica a surselor bugetare de compensare, fondul de pensii inregistreaza deja un deficit structural semnificativ, iar Romania trebuie sa isi respecte angajamentele luate la nivel european cu privire la atingerea tintei de deficit structural pentru anul 2015, potrivit sursei citate.

Administratia Prezidentiala precizeaza ca la intalnire au participat, din partea mediului de afaceri, Steven van Groningen, membru al Board-ului Consiliului Investitorilor Straini, Valeriu Nistor, presedintele Camerei de Comert Romano-Americane (AmCham), Angela Rosca, membru al Consiliului Investitorilor Straini, Radu Merica, presedintele Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane si Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania.

Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank, a declarat, joi, dupa intalnirea cu seful statului, ca oamenii de afaceri sunt de acord, in principiu, cu reducerea CAS, dar exista un risc si ca ii ingrijoreaza ce se va intampla daca va ramane un deficit bugetar relativ mare.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, miercuri, ca joi va avea o intalnire cu reprezentanti ai mediului de afaceri, pe tema reducerii CAS.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Intalnirea presedintelui Traian Basescu cu mediul de afaceri vine in urma esecului consultarilor dintre seful statului si premierul Victor Ponta, care au avut loc luni, la Palatul Cotroceni, pe tema promulgarii legii de reducere a CAS.

Traian Basescu a declarat, intrebat daca va ataca la CC legea de reducere a CAS, ca "ramane de vazut" si ca vrea sa aiba o discutie si cu mediul de afaceri, aratand ca asteapta de la ministrul de Finante un document, in care sa precizeze sub semnatura de unde vor veni veniturile suplimentare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.