Premierul Victor Ponta a declarat, luni, inaintea sedintei BPN al PSD, ca scutirea de impozit a profitului reinvestit reprezinta unul dintre obiectivele realizabile in 2014.

Intrebat daca propunerea PNL de scutire de impozit pe profitul reinvestit are sanse, Ponta a precizat: "Are foarte mari, pentru ca lucrurile au mers bine in 2013".

"Am stat bine si cu cresterea economica si cu deficitul si cu absorbtia de fonduri europene si atunci evident ca in 2014 putem sa continuam masurile de stimulare pe de o parte a echilibrelor sociale la pensii la salarii, pe de alta parte pentru industria privata. Cresterea exporturilor si cresterea productiei industriale au fost foarte importante si suntem pe acelasi trend crescator. Evident ca ne putem permite cand lucrurile merg bine sa mergem cu asemenea masuri in continuare", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca si investitiile au crescut in 2013.

"Am vazut ca si investitiile au crescut in 2013, desi tot felul de oameni se plangeau ca o sa fie dezastru. Nu a fost nicun dezastru, dimpotriva, suntem pe plus", a adaugat Ponta.

"Deci, da, scutirea de impozit a profitului reinvestit e unul din obiectivele realizabile", a subliniat premierul.

El a precizat ca scaderea CAS va intra in vigoare de la 1 iulie, asa cum s-a stabilit.

Vicepremierul Daniel Chitoiu, ministru de Finante, a declarat, in 9 ianuarie, ca masura neimpozitarii profitului reinvestit se poate aplica din luna iulie, odata cu cea de scadere a CAS, daca aceasta nu va avea un impact bugetar negativ si dupa discutii pe aceasta tema in USL si cu FMI.

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) solicita Guvernului sa sustina in cadrul urmatoarelor negocieri cu FMI scutirea impozitarii profitului reinvestit, cresterea finantarii unor programe care genereaza locuri de munca si reducerea impozitarii salariilor pentru dezvoltarea economica.

O misiune a Fondului Monetar Interntional va sosi marti la Bucuresti, impreuna cu reprezentanti ai Comisiei Europene si Banca Mondiala, pentru discutii privind prima si a doua evaluare a acordului stand-by, vizita care se va incheia pe 5 februarie.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.