Prim-ministrul Chinei, Li Keqiang, a afirmat ca suma contractelor de investitii pe care companiile chineze le vor semna cu cele romanesti, cu prilejul vizitei sale la Bucuresti, este "uriasa" si va depasi valoarea stabilita initial.

Intrebat de jurnalisti, intr-o conferinta de presa sustinuta cu premierul Victor Ponta, ce contracte vor fi semnate cu prilejul vizitei sale la Bucuresti si care va fi valoarea acestor investitii, premierul chinez a aratat ca, pe langa memorandumurile semnate la Palatul Victoria, vor fi multe alte contracte.

"In ceea ce priveste suma, vreau sa va asigur ca este uriasa. Deseara, grupul de lucru dintre cele doua parti va discuta si proiectele privind calea ferata rapida si pe cele in domeniul infrastructurii, iar toate aceste proiecte vor depasi valoarea care este initial stabilita in contracte. Nu vreau sa spun un plafon pentru suma, fiindca as dori sa fie o surpriza", a declarat premierul Chinei, potrivit MEDIAFAX.

Sumele vehiculate neoficial ca reprezentand valoarea contractelor semnate cu ocazia vizitei la Bucuresti a premierului chinez oscileaza intre 5 si 8 miliarde euro.

Citeste si: Romania si China au semnat mai multe acorduri de colaborare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.