Dupa 4 ani de activitate in care au fost organizate patru Turnee Nationale si o Cupa a Romaniei, Asociatia Romana de Minifotbal se transforma in Federatie.

Minifotbalul din Romania se poate lauda si cu castigarea in 2010 a primului turneu european de minifotbal la nivelul echipelor nationale.

Istoria minifotbalului si a primelor competitii de minifotbal in Romania merge pana anii '70, municipiile Galati si Targu-Mures fiind deschizatoare de drumuri in acest sens, in celelalte judete ale tarii primele informatii despre competitii de minifotbal datand imediat dupa anii '90. O dezvoltare fragila a minifotbaluuil a inceput insa propriu-zis in perioada anilor 2000 prin organizarea unor competitii izolate la nivelul catorva judete.

Proiectul Asociatiei Romane de Minifotbal a inceput oficial in anul 2007 prin organizarea primului turneu final, dar si prin demararea la nivel local a cat mai multor competitii de minifotbal. In urma activitatii din ultimii 4 ani, Asociatia Romana de Minifotbal a organizat patru Turnee Nationale si o Cupa a Romaniei, si a pus bazele primei echipe nationale de minifotbal.

Reprezentativa Romaniei, sub conducerea antrenorului Tiberiu Lajos, fostul arbitru international, a castigat in 2010 si primul turneu european de minifotbal, un element de deplina bucurie pentru cei au care jucat pentru prima data sub culorile nationale. La turneul gazduit anul trecut la Bratislava au mai participat si reprezentantele de minifotbal din Austria, Ungaria, Cehia si Slovacia.

In acest moment in tot acest sistem competitional sunt angrenati un numar de aproximativ 25.000 de practicanti de minifotbal.

”Dupa acest parcurs incununat cu cele mai frumoase rezultate atat la nivel national cat si european, am luat decizia de a depune toate eforturile ca minifotbalul din Romania sa fie reprezentat la nivel de federatie si am reusit. Un rol important in promovarea minifotbalul in Romania l-a avut si capitanul echipei nationale de fotbal, Cristi Chivu, care a raspuns invitatiei noastre de a fi prezent la ultime doua turnee finale si chiar mai mult decat atat, a fost gazda campioanelor noastre la nivel national din ultimii doi ani la meciurile sale de la Inter Milano”, a declarat Razvan Burleanu, presedintele noii federatii de minifotbal.

Citeste si:
Usain Bolt si Yohan Blake au trecut la minifotbal
Usain Bolt si Yohan Blake au...

Pentru 2011, noua federatie constituita isi doreste sa organizeze un turneu european de minifotbal in Romania, dar si sa consolideze campionatele de la nivel local, din cele peste 30 de judete in care se joaca in acest moment.

Minifotbalul devine, cel putin in Romania, prin dezvoltarea sa, mai mult decat un sport care ofera valori educationale, beneficii de sanatate, oportunitati de socializare si valoare sportiva. Jocul de minifotbal devine treptat o stare de spirit.

”Diferenta dintre noi si multe alte federatii de sport din Romania este ca nu ne propunem sa facem performanta, nu ne intereseaza rezultatele. Minifotbalul este un sport destinat exclusiv amatorilor si care se joaca dupa propriul regulament. Scopul nostru este sa continuam promovarea minifotbalul ca un sport de masa, de a aduce cat mai multe persoane pe terenul de minifotbal, fiindca practicarea minifotbalului poate contribui la starea de sanatate generala a celor care il practica, si cercetarile internationale din domeniu o demonstreaza. Totul pentru a creea o Romanie mai sanatoasa. Si cred ca de pe urma activitatii noastre si alte federatii sportive pot avea de castigat, dar si populatia tarii noastre ca intreg”,
a declarat Razvan Burleanu presedintele Federatiei de Minifotbal din Romania.

Citeste si:
Federatia Coalitia pentru Educatie, mesaj pentru autoritati
Federatia Coalitia pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.