Sport 12 Mai 2023 12:44 de Alexandra Chivu
Un polițist de la Rutieră, din Galați, a fost lovit cu o piatră în cap, în timpul unei altercații între suporterii echipelor Oțelul Galați și Dinamo București. Omul legii a fost transportat la spital, iar tânărul care l-a rănit a fost reținut pentru ultraj.

Un polițist de la Rutieră, lovit cu o piatră în cap în timpul unei altervații între suporterii Oțelul Galați și Dinamo

Potrivit IPJ Galaţi, un poliţist din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi – Biroul Rutier, care dirija traficul rutier la intersecţia dintre străzile Brăilei şi Siderurgiştilor, zona inelului de Rocadă, a intervenit, joi seară, pentru a aplana un incident dintre suporterii echipelor de fotbal Oțelul Galați și Dinamo București, de la meciul care urma să înceapă.

Incidentul ar fi pornit de la faptul că suporterii uneia dintre grupurile de fotbal ar fi adresat injurii suporterilor celeilalte echipe, care se deplasau pe aleea pietonală către stadion.

Poliţistul a oprit autovehiculul, iar în momentul când s-a apropiat pentru verificarea actelor şoferului şi pasagerilor, a fost lovit în cap cu o piatră care a fost aruncată de o persoană din grupul de suporteri de pe trotuar. În urma loviturii, omul legii a fost rănit și a fost transportat la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri și investigații de specialitate. El a rămas internat.

S-a stabilit că un tânăr de 19 ani, din satul Păulești, județul Prahova, este cel care ar fi aruncat cu piatra. El s-a ales cu dosar penal pentru ultraj și s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea luării unei măsuri preventive. Totodată, celelalte persoane duse la sediul unității de poliție au fost sancționate contravențional de către reprezentanții Jandarmeriei Galați.

Poziția Jandarmeriei Galați după incident

„Jandarmeria Galați a aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 18.000 lei, cu ocazia desfășurării partidei de fotbal dintre Oțelul Galați și Dinamo București, ce a avut loc aseară, 11 mai, pe Stadionul Oțelul din Galați.

În jurul orei 20:30, înaintea începerii partidei de fotbal, un grup de 26 suporteri ai echipelor Dinamo București și Petrolul Ploiești care au efectuat deplasarea la Galați, neorganizat, cu autoturisme personale, s-au provocat reciproc în zona arenei sportive, fapt ce a impus luarea măsurii conducerii acestora la Secția 2 Poliție, în vederea identificării.

Citeste si:
Bilete de intrare gratuite la meciul Dinamo Kiev - Sporting...
Bilete de intrare gratuite la...

19 dintre suporteri au fost sancționați pentru provocarea și participarea la scandal, în locuri publice, cât și pentru săvârșirea în public de fapte sau gesturi obscene, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 18.000 lei.

De asemenea, pentru 15 suporteri a fost aplicată și sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competiții sportive de tipul meciurilor de fotbal pentru o perioadă de 1 an.”


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Mai 2023 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.