Practicarea sportului în mod regulat are numeroase beneficii, de la forma fizică până la o stare de spirit mai bună. Însă, deși știi că sportul este bun pentru tine, uneori, îți este greu să găsești motivația necesară ca să mergi la sală. Simplul fapt că ai un abonament nu te convinge de fiecare dată.

Așadar, ce poți să faci atunci când ești cu motivația și energia la pământ? Găsești mai jos câteva sfaturi care îți vor fi de folos:

Creează un plan

Înainte de toate, e bine să știi ce vrei să obții prin faptul că mergi la sala. Vrei să crești masa musculară, să te pregătești pentru un maraton sau să crești nivelul de anduranță? În acest fel, știi ce aparate să folosești și îți va fi mai ușor să respecți un program de sport.

De asemenea, începe cu sesiuni scurte și crește treptat efortul pe care îl depui. Îți poate fi util și un antrenor de fitness, care să te ajute și care să îți creeze un program individual de antrenament, dar și de nutriție. Așa, ești sigur că vei obține rezultatele dorite.

Alege un echipament potrivit

Un tricou și o pereche veche de colanți nu sunt suficiente ca să mergi la sală, mai ales dacă vrei să fii motivat până la capăt. Alege un echipament complet, de la pantaloni, bluze, tricouri și până la încălțăminte. Cu un echipament nou-nouț, îți vei regăsi motivația de care ai nevoie.

Mai mult decât atât, alege un echipament de calitate, special conceput pentru sport. În loc de adidași clasici, optează pentru incaltaminte under armour, care îți oferă confort pe toată durata sesiunii de antrenament. Ține cont că orice disconfort creat de echipamentul pe care îl porți îți va afecta performanța.

Mergi cât mai devreme

Dimineața este momentul potrivit ca să mergi la sală. Dacă aștepți până seara, cel mai probabil vei fi prea obosit ca să mai ai chef de sport. În plus, până seara poți să găsești numeroase motive ca să nu mai mergi la sală.

Practicarea sportului îți oferă și doza de energie necesară pentru întreaga zi. Așa că mersul la sală dis-de-dimineață se va dovedi extrem de benefic pentru starea ta de bine. Poate că în primele zile îți va fi greu să te ridici din pat. Însă, imediat ce ai intrat într-o rutină, totul va părea mai ușor.

Citeste si:
Ce accesorii îți trebuie pentru jogging: top 5 accesorii pentru...
Ce accesorii îți trebuie...

Găsește-ți un prieten

Un antrenor poate fi util când ai nevoie de cineva care să îți creeze un program de antrenament. La fel de util poate fi și un prieten cu care să mergi la sală. Vă puteți face planuri împreună și vă veți motiva unul pe celălalt.

Poate, atunci când vezi că prietenul tău a alergat mai mult sau a ridicat o greutate mai mare, vei simți și tu motivația necesară ca să atingi noi performanțe. Sau poate doar ai nevoie de cineva care să te sprijine în tot acest proces. Indiferent de motiv, atunci când ai un prieten cu care să mergi la sală, scad șansele să sari peste o sesiune de antrenament.

Găsește-ți ritmul

Indiferent de obiectivele pe care le ai, este important să știi cât efort poți să depui și care este nivelul tău de anduranță. De asemenea, poți să începi cu pași mici și să sărbătorești orice mică victorie. Nu te ajută să ridici 10 kilograme de prima dată, iar apoi să te simți extenuat.

Citeste si:
Sfaturi utile care te ajută să pui pe picioare prima ta afacere
Sfaturi utile care te ajută...

Asigură-te că îți setezi obiective realiste. Totodată, ascultă-ți corpul și odihnește-te, atunci când simți nevoia. Poți să îți iei o zi în plus de pauză sau doar să scazi nivelul de activitate. Eviți, astfel, să te simți prea obosit și vei reuși să duci până la capăt orice sesiune de antrenament.

Poate fi greu, uneori, să îți găsești motivația ca să mergi la sală. Însă, dacă ai un plan bine stabilit, te îmbraci adecvat și nu îți obosești corpul prea mult, îți va fi mult mai ușor să te ții de treabă.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Septembrie 2023 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.