Gimnasta Diana Chelaru a castigat, duminica, medalia de argint la sol, la egalitate cu rusoaica Aliya Mustafina, la Campionatul Mondial de la Rotterdam, aducand astfel a doua medalie delegatiei romane, dupa ce Ana Porgras, tot aur, la barna.

Diana Chelaru a intrat a sasea in concurs, reusind un exercitiu curat, fara greseli majore, cu elementele acrobatice executate curajos, primind nota 14.766, la fel ca rusoaica Aliya Mustafina. Cele doua au impartit astfel medalia de argint. potrivit MEDIAFAX.

Sandra Izbasa
a fost a doua in finala de la sol, insa evolutia sa a prezentat probleme, doua iesiri din covor aducandu-i doar nota 13.983, cu care s-a clasat pe locul sapte. Revenita in competitii dupa o operatie grava la tendonul ahilian, Sandra Izbasa a incheiat competitia din Olanda plangand, dezamagita de faptul ca a ratat o medalie la aparatul favorit, solul.

Medalia de aur a fost castigata de australiana Lauren Mitchell, 14.833, iar cea de bronz nu s-a acordat.

Sandra Izbasa si Diana Chelaru au incheiat participarea delegatiei Romaniei la Campionatul Mondial de la Rotterdam.
Tot duminica, in prima finala a zilei, Flavius Koczi s-a clasat pe locul cinci (16.208), iar Ana Porgras a cucerit aurul mondial in finala de la barna (15.366), aducand prima medalie Romaniei.

  • Rezultatele obtinute de delegatia Romaniei la CM de la Rotterdam sunt urmatoarele:

Echipa feminina - locul 4 in finala- Ana Porgras - locul 4 in finala la individual-compus; locul 5 in finala la paralele; medalie de aur in finala la barna.
Raluca Haidu - locul 9 in finala la individual-compus; Diana Chelaru - locul 7 in finala la sarituri, medalie de argint, ambele in finala la sol.

Aur pentru Romania la Campionatul Mondial de la Rotterdam

Echipa masculina
- nu s-a calificat in finala - Flavius Koczi - locul 16 in finala la individual-compus; locul 6 in finala la sol; locul 5 in finala la sarituri,

Obiectivul Romaniei la CM de la Rotterdam. mai exact obtinerea unei medalii si una-doua clasari pe locurile 4-6, a fost indeplinit.
Ambele echipe ale Romaniei s-au calificat la CM din 2011, de la Tokyo, la care au acces primele 24 din calificari.

Citeste si:
Retrospectivă 2021. Carmencita Constantin: Marian Drăgulescu și...
Retrospectivă 2021....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.