Carmencita Constantin, preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică, a declarat, pentru AGERPRES, că Marian Drăgulescu şi Larisa Iordache, retraşi din activitate la finalul acestui an, reprezintă două pierderi greu de înlocuit pentru gimnastica românească.

Marian Drăgulescu și Larisa Iordache, pierderi pentru gimnastica românească

"Pentru gimnastica românească 2021 a fost un an complex, cu foarte multă muncă pe toate palierele, cu o atmosferă pozitivă pentru reconstrucţie şi cu rezultate atât cât s-au putut obţine. Într-adevăr, am avut în acest an şi două retrageri, una dintre ele a lui Marian, care era de aşteptat, pentru că totuşi el are 41 de ani.

El se mai retrăsese, dar acum corpul lui îi cere acest lucru înaintea minţii. El este un sportiv de excepţie, sunt convinsă că nu se va mai naşte curând un alt Marian Drăgulescu. Este un talent foarte greu de egalat vreodată. În ceea ce o priveşte pe Larisa Iordache, nu aş putea spune că era de aşteptat să se retragă, dar dacă punem în balanţă toată această suită de accidentări cu care s-a confruntat... atunci ne dăm seama că până şi pentru un om normal este greu să treacă prin momentele prin care a trecut ea.

Foto: Realitatea Sportivă

Iar Larisa este un om pe umerii căreia a fost o ţintă olimpică pe care aşteptat-o o ţară întreagă. Deci nu vorbim de federaţie, de antrenori, vorbim de toată lumea care s-a uitat şi a urmărit-o cu sufletul la gură la Tokyo. Sunt două pierderi greu de înlocuit pentru gimnastica românească. Marian şi Larisa sunt doi sportivi cu palmares pentru a căror înlocuire avem mult de muncit", a afirmat preşedinta FRG.

Aceasta a menţionat că Larisa Iordache a făcut maximum la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi că ea s-ar fi luptat pentru medalie dacă nu ar fi suferit acea accidentare severă în calificările de la bârnă.

„Copilul şi-a făcut datoria la maximum pentru România la Tokyo”

"La Jocurile Olimpice, Marian nu a obţinut calificarea în finală, dar Larisa a reuşit această performanţă. Din păcate a fost acea coborâre de pe aparat. Iar dacă nu exista acea accidentare care a pus-o în situaţia de a rata finala eu spun că ea avea şanse la medalie. Din păcate, accidentarea a fost una severă şi după cum se ştie ea a şi fost operată.

Citeste si:
Marian Drăgulescu, despre experiența Survivor România: „Sigur că...
Marian Drăgulescu, despre...

Ce mai putem să adăugăm aici? Copilul şi-a făcut datoria la maximum pentru România la Tokyo. Pentru că avea calificarea în finală şi şansele la medalie erau reale. Apoi, tot anul acesta, Maria Ceplinschi a fost pentru prima dată la o ediţie a Campionatelor Mondiale de senioare şi a reuşit. Ea a avut rezultate bune anul acesta. Dar nu numai ea, vin din spate sportive junioare precum Amalia Puflea şi Ana Bărbosu, care au avut rezultate foarte bune, iar la anul vor fi senioare", a adăugat ea. AGERPRES.

Despre viitor

În 2022, loturile naţionale de gimnastică artistică vor începe calificările la echipe pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024. "Urmează pentru noi un an foarte greu, cu pregătiri acasă, cu bilaterale şi competiţii oficiale, în aşa fel încât să creştem gradual şi să fim pregătiţi pentru calificările de la Paris. Urmează un an greu atât la fete, cât şi la băieţi. În ceea ce priveşte calificările, acestea s-au modificat... acum e o suită... se merge din competiţie în competiţie, adică de la Europene te califici la Mondiale şi de la Mondiale la Jocurile Olimpice. Iar aceste competiţii de calificare încep din 2022 pentru echipe.

Citeste si:
Marian Drăgulescu se retrage din gimnastică! Decizia este...
Marian Drăgulescu se retrage...

Noi ne vom aduna toate forţele pentru a face lucrurile aşa cum trebuie. Dacă nu ne va ieşi cu echipa, atunci ne vom concentra pe individual. În afară de calificările pentru Paris, în 2022 ne propunem rezultate bune şi medalii la competiţii, dar nu am stabilit deocamdată câte medalii şi la ce concurs", a mai spus oficialul FRG.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Decembrie 2021 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.