Pana sa aiba premiera in salile de cinema romanesti, pe 19 septembrie, pelicula lui Radu Muntean "Boogie" va mai fi prezentata la inca patru festivaluri internationale, in tara si in strainatate, dupa ce a fost apreciat de juriul Festivalului de film de la Palic, ultimul la care a participat, informeaza NewsIn.

Aflat in competitia oficiala a Festivalului de film de la Palic (Serbia), "Boogie" a fost recompensat cu Premiul special al juriului, vineri seara.

Juriul a acordat acest premiu filmului regizat de Radu Muntean pentru "dialogurile foarte bine conduse, pentru interpretarea actorilor si pentru imagine, toate acestea formand o experienta filmica veridica, realista, care vorbeste despre un punct culminant din viata unui barbat", se arata intr-un comunicat din partea casei de productie.

"Boogie" va mai concura in viitorul apropiat in cadrul Festivalului Anonimul de la Sfantu Gheorghe, Delata Dunarii, in perioada 11-17 august, aflat in competitie cu inca 6 filme, dar si la Festivalul de la Motovun (Croatia), care incepe astazii si se incheie pe 1 august, facand parte din sectiunea oficiala, in competitie cu inca peste 25 de pelicule pentru marele premiu.

Tot in august, "Boogie" urmeaza sa fie prezentat la Festivalul de la Sarajevo, desfasurat in perioada 15-23 august, in sectiunea necompetitionala "In Focus".

Filmul lui Radu Muntean face parte totodata dintr-un program special, dedicat "Valului romanesc" de film din ultimii anii, la Festivalul de la Melbourne (Australia), desfasurat intre 25 iulie si 10 august.

De la toamna, traseul lui "Boogie" are ca destinatii Namur (Belgia), unde participa la Festivalul International de Film Francofon organizat in perioada 26 septembrie - 3 octombrie, si Varsovia (Polonia), unde va fi prezentat la festivalul desfasurat intre 10 si 19 octombrie.

Dupa ce a avut premiera mondiala la Cannes, in cadrul sectiunii Quinzaine des Realisateurs, "Boogie" a fost apoi prezent la cel de-al doilea festival de clasa A, Karlovy Vary. Premiera romaneasca a avut-o la TIFF, urmand proiectii la festivalurile de film de la Munchen si Ierusalim.

O co-productie MultiMedia Est si Antena 1, sustinut de Centrul National al Cinematografiei, "Boogie" este scris de Radu Muntean, Alex Baciu si Razvan Radulescu. Filmul va intra in circuitul cinematografelor din tara pe 19 septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.