Filmarile la noua pelicula "Pacala se intoarce" i-au dat mare bataie de cap Anemonei Niculescu, una dintre scene putand sa-i fie fatala.

In timpul filmarilor, Anemona Niculescu, interpreta rolului principal feminin din film, s-a aflat la un pas de spanzurare. In prima parte a filmului, actrita apare in ipostaza de haiduc, gata oricand sa-i jefuiasca pe bogati, pentru a le asigura un trai decent saracilor, iar scenariul prevede ca rebela sa fie spanzurata pentru actiunile sale. Astfel, in timpul filmarilor pentru scena spanzurarii, Anemona s-a grabit sa ia pauza, uitand ca are streangul la gat. Legatura era cat se poate de reala, iar la auzul semnalului de "Pauza!", dat de regizorul Geo Saizescu, vedeta a facut un pas in gol de pe butuc, cu tot cu streang de gat. Din fericire, membrii echipei de filmare i-au sarit repede in ajutor, salvandu-i astfel viata Anemonei.
Filmul "Pacala se intoarce", care va avea premiera pe ecranele romanesti in 9 iunie, marcheaza debutul Anemonei intr-un lungmetraj.

In aceasta satira sociala, tipologiile romanesti traditionale sunt fin creionate de autorul Geo Saizescu. Regasim astfel politicianul oportunist, interpretat chiar de Saizescu, si trei dintre personajele satului romanesc: primarul, carciumarul si popa.

Citeste si:

"Pacala se intoarce" aduce in lumina reflectoarelor nume mari ale scenei romanesti, precum Sebastian Papaiani, Ileana Stana Ionescu, Valentin Teodosiu, Serban Ionescu, Stefan Sileanu, precum si tineri debutanti: Denis Stefan (Pacala), Anemona Niculescu, Alexandra Velniciuc sau Adrian Stefan.

Ca si celebrul "Pacala" din 1974, care a reusit sa obtina cifra record de 20 de milioane de spectatori, "Pacala se intoarce" revine tot sub bagheta regizorului Geo Saizescu.