Lungmetrajul "De rouille et d'os", regizat de Jacques Audiard, a castigat trofeul Star of London, decernat sambata seara celui mai bun film al anului, la BFI London Film Festival 2012.

Aflat la cea ce-a 56-a editie, festivalul londonez a operat o modificare importanta in acest an, prin introducerea in program a trei noi sectiuni competitive, in care au concurat cate 12 pelicule si cineasti, pe langa competitia oficiala, introdusa in 2009.

Gala de premiere a avut loc sambata seara, la Banqueting Hall din Londra.

Lungmetrajul "De rouille et d'os", regizat de Jacques Audiard, s-a impus in competitia oficiala si a castigat trofeul festivalului.

"Jacques Audiard este unul dintre putinii cineasti din lume care sunt capabili sa administreze cu maiestrie si sa integreze in filmele lor toate elementele unui film pentru a atinge un scop unic. «De rouille et d'os» este un film plin de emotie, violenta si iubire", a declarat David Hare, presedintele juriului acestei sectiuni a festivalului londonez, potrivit MEDIAFAX.

Regizorul Jacques Audiard a primit acest trofeu pentru a doua oara in ultimii patru ani. Filmul sau "Un profet/ Un prophete" a castigat acelasi premiu in anul 2009.

Victoria obtinuta de "De rouille et d'os" face ca filmul sa devina un competitor important pentru editia din acest an a galei BAFTA Awards, unde precedentele doua pelicule regizate de Jacques Audiard - "Si inima mi se opri in loc/ De battre mon coeur s'est arrêté" si "Un profet/ Un Prophète" - s-au impus la categoria cel mai bun film strain, in anii 2005, respectiv 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.