Un bibliotecar si un actor sunt oamenii care pun replici in gura celor patru “Mondeni”. Robert Coravu scrie “scenarii de umor” din anul 2000, iar textele sale se leaga de emisiuni precum “Ciao, Darwin!”, “Geniali”, “Gogomanii”, “Ziua Judecatii”, “Go”, “Masculin sau feminin?” si “Varza TV”. In schimb, colegul sau, Mihai Bendeac, este un actor aflat la prima sa experienta de scenarist.

Ce retete urmeaza un scenariu de comedie? Si cum se schimba ele in functie de public?

Robert Coravu: In primul rand, “Mondenii” nu este un sitcom, ci un sketch comedy show. Intr-un sitcom, personajele in jurul carora se tese povestea nu se schimba - vezi Bundy si ai lui -, in vreme ce in sketch comedy apar mai multe personaje si mai multe “povesti” fara legatura intre ele.

Umorul este universal si are aceleasi reguli si scheme pretutindeni. N-as vorbi de un public, ci de mai multe categorii de public romanesc consumator de umor. Unora le place “Vacanta Mare”, altora “Trasniti in NATO”, “Divertis”, “Mondenii” s.a.m.d.

Mihai Bendeac: Am sa va raspund cat de sincer pot. Absolut tot ce fac o fac din instinct. Sunt convins ca respect, inconstient, anumite reguli, dar mi-e greu sa explic.