Peter Falk, actorul cunoscut pentru rolul din serialul Colombo, sufra de maladia Alzheimer, anunta AFP. Informatia a iesit la iveala dupa ce fiica actorului a cerut unui tribunal din Los Angeles plasarea tatalui ei sub curatela.
In varsta de 81 de ani, actorul l-a intruchipat pe Colombo in mai mult de 70 de episoade ale serialului, pe o perioada de 35 de ani, intre 1968 si 2003.

Catherine Falk a inaintat actele la Curtea Superioara de la Los Angeles, sustinand ca tatal ei are nevoie de "ingrijire permanenta pentru sanatatea si siguranta sa". Fiica actorului a cerut controlul asupra afacerilor tatalui sau, potrivit AFP, afirmand ca tatal sau poate fi "usor convins sa transfere pe numele altcuiva proprietatile sale". Luna viitoare este programata o noua audiere in acest caz, potrivit Antena 3.


Peter Michael Falk s-a nascut la 16 septembrie 1927, in New York si are origini evreiesti. Actorul in varsta de 81 de ani a fost nominalizat de doua ori la Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar, jucand rolul unui gangster in filmul "Murder Inc" (1960) si in "Pocketful of Miracles" din 1961. In plus , a castigat Emmy de cinci ori si Golden Globe o data.
Boala Alzheimer este o afectiune degenerativa progresiva a creierului care apare mai ales la persoane de varsta inaintata, producand o deteriorare din ce in ce mai accentuata a functiilor de cunoastere ale creierului, cu pierderea capacitatilor intelectuale ale individului si a valorii sociale a personalitatii sale, asociata cu tulburari de comportament, ceea ce realizeaza starea cunoscuta sub numele de dementa (din latina: demens).

Aceasta boala reprezinta forma cea mai comuna de declin mintal la persoanele in varsta si a devenit tot mai frecventa o data cu cresterea longevitatii.

Potrivit specialistilor, in timp ce populatia mondiala imbatraneste, numarul persoanelor atinse de Alzheimer va creste, de la 26,6 milioane, in prezent, la 106,2 milioane pana in 2.050.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.