Alaturi de Jose Carreras vor urca pe scena Salii Palatului soprana Alexandra Coman, baritonul Angel Odena, cu participarea Orchestrei Filarmonicii George Enescu, condusa de maestrul dirijor David Gimenez. Elitele muzicii clasice, reunite la Bucuresti pentru un adevarat regal simfonic, vor fi intampinate cu numeroase aranjamente florale, atat in sala de spectacol, cat si in zona de backstage. Camerele din culise vor fi mobilate intr-un stil sobru si elegant, in culori asortate, iar oglinzile venetiene si pianina reprezinta cerinte obligatorie ale maestrului Jose Carreras. Pe parcursul vizitei in Romania, renumitul tenor va avea la dispozitie o limuzina Mercedes si va fi cazat intr-un hotel de lux din centrul capitalei.

Concertul este organizat de catre Fundatia Dinu Patriciu, in sprijinul programului "Sponsorizeaza un copil", proiect demarat din ianuarie 2006 cu scopul de a ajuta cat mai multi copii aflati in dificultate. Daca printre spectatorii concertului din 4 octombrie se gasesc si persoane interesate de a sponsoriza un copil, acestea pot afla mai multe detalii despre campanie pe pagina oficiala a programului, www.fundatiadinupatriciu.ro/ro/participanti-in-program


Despre Jose Carreras:
Cariera impresionanta a marelui tenor a inceput prin aparitii scenice in cadrul celor mai prestigioase festivaluri si opere din lume, precum Scala din Milano, Teatrul Metropolitan de Opera din New York, Opera din Viena, sau Teatrul Regal de Opera din Londra. De-a lungul timpului, Jose Carreras a colaborat cu cei mai renumiti dirijori, printre care Herbert von Karajan, Claudio Abbado, Riccardo Muti, Lorin Maazel, Leonard Bernstein si Zubin Metha.

Repertoriul renumitului artist cuprinde peste 6 piese de opera, mai mult de 600 de titluri dintre cele mai diverse stiluri, ce variaza de la muzica baroca pana la cea contemporana. Discografia sa include peste 150 de albume, printre care 50 de opere complete, oratorii, recitaluri populare si clasice, de-a lungul carierei fiindu-i oferite numeroase Discuri de Aur si Platina, la nivel mondial.

Jose Carreras a interpretat rolul principal in mai multe musicaluri pentru televiziune, cinema si video, in cinematografie remarcandu-se in filmele "Romanza Final", in care Jose Carreras portretizeaza viata lui Julian Gayarre, si "A life story", o poveste a vietii si a carierei sale artistice. A life story, pelicula nominalizata la Hollywood, a primit Premiul International Emmy in 1993 din partea Academiei de Arte si Stiinte a Televiziunii Americane. Printre numeroasele premii si distinctii nationale si internationale acordate celebrului tenor, se numara un premiu Grammy, premiul Sir Lawrence Olivier, iar in 1992, titlul de Director Muzical al renumitelor Jocuri Olimpice organizate la Barcelona. Concertele celor "3 Tenori", tinute in compania lui Placido Domingo si a lui Luciano Pavarotti, au devenit deja legenda, avand un impact nemaiintalnit in lumea operei: un public international de peste doua miliarde de oameni! Alaturi de activitatea muzicala, Jose Carreras este recunoscut si pentru eforturile sale umanitare, indreptate in special spre tratarea leucemiei: incepand cu 1998, Jose Carreras patroneaza "Fundatia Internationala impotriva Leucemiei - Jose Carreras".

Alaturi de Placido Domingo si starul norvegian Sissel, Jose Carreras a participat in 2002, la Moscova, la un Concert de Craciun de poveste. Intoarcerea sa in februarie 2004 la Opera din Viena, a marcat 30 de ani de la debutul sau pe scena celebrei opere, Posta Austriaca producand chiar un timbru personalizat, cu numele sau, pentru a onora acest eveniment. In 2008, Jose Carreras a continuat seria de concerte memorabile in jurul intregii lumi, vocea sa fiind auzita in Japonia, Coreea, China, Emiratele Arabe Unite, America de Sud, Rusia, Germania, Austria, Italia, Anglia, Grecia, Spania, Scandinavia.