In urma cu exact 100 de ani, pe data de 6 martie 1912, doi biscuiti decorati in relief, cu aroma de ciocolata, s-au intalnit cu o umplutura bogata de crema. Un secol mai tarziu ii regasim in toata lumea. Iata istoria nespusa a biscuitilor Oreo.

1912 – Este introdus Oreo, prima productie avand loc la fabrica Chelsea Market din Manhattan.

1913 – Biscuitul Oreo este inregistrat ca marca inregistrata Nabisco.

1921 – Numele „Oreo Biscuit” (Biscuit Oreo) este schimbat in „Oreo Sandwich”.

1923 – Prima reclama care arata modul de „rasucire” apare pe troleibuze. Biscuitii Oreo sunt acum disponibili in ambalaje din carton.

1928 – Oreo este exportat in mai multe tari vorbitoare de limba spaniola din America Centrala si Latina.

1937 – Numele „Oreo Sandwich” este schimbat in „Oreo Creme Sandwich” (Oreo Sandwich cu crema)

1949 – Oreo este introdus in Canada.

1952 – Modelul biscuitului este modificat pentru a include si emblema Companiei Nabisco.

1965 – Ambalajul biscuitilor Oreo este schimbat in ambalaje de carton de un pound care contine trei pachete ambalate in hartie cerata (dar sunt inca disponibili in pungile de celofan de un pound, 11 ounce si 6 ½ ounce, precum si in pachete cu portii unice).

Sfarsitul anilor 1960 – Oreo este lansat in Venezuela.

1974 – Biscuitii Oreo Double Stuf Chocolate Sandwich sunt introdusi in SUA.

1983 – Biscuitii Oreo sunt furnizati unor producatori certificati de inghetata pentru a fi utilizati in produse comercializate sub numele marcii Oreo „Cookies ‘N Cream Ice Cream”. Linie completa de produse pentru o singura portie create pentru a satisface nevoia de gustare a consumatorilor introdusa in SUA.

1985 – Biscuitii Oreo Mint Creme sunt introdusi in SUA pentru o perioada limitata de timp. Biscuitii Oreo Double Stuf sunt introdusi in Canada.

1986 – Oreo Ice Cream introdusi in Canada.

1987 – Oreo sarbatoreste aniversarea de 75 de ani. Sunt introdusi biscuitii Oreo Big Stuf in editie limitata pe piata de retail. Biscuitii Fudge Covered Oreo Sandwich sunt introdusi in SUA.

Citeste si:
Marea Britanie ar putea deveni mai săracă decât România. Analiza...
Marea Britanie ar putea...

1988 – Oreo Baking Crumbs (pentru retete) sunt introdusi in Canada.

1989 – Reclama TV „Tatal si Fiul” marcheaza lansarea campaniei „Momente”.

1990 – Ambalajul Oreo Summer Fun este introdus in Canada si inregistreaza vanzari de peste 900.000 de exemplare in doar 3 saptamani. Biscuitii White Fudge Covered Oreo in SUA ca produs sezonier de sarbatoare.

1991 – Biscuitii Oreo sunt disponibili cu umplutura colorata in portocaliu pentru Halloween in SUA. Whinter White Oreo (Biscuiti White Fudge Covered Oreo) sunt introdusi in Canada.

1992 – Biscuitii Mini Oreo sunt disponibili in SUA si introdusi pentru prima oara in Canada.

1993 – Biscuitii Oreo sunt acum vanduti in 30 de tari din intreaga lume. Biscuitii Mini Oreo cu umplutura rosie sunt introdusi de sarbatori in SUA. Oreo Cookie Pie Crust este introdus in SUA.

Citeste si:
Dispariții subite în China. Vestea morții mai multor oficiali,...
Dispariții subite în China....

1994 – Biscuitii Oreo cu continut redus de grasime sunt introdusi in SUA. Oreo se lanseaza in Brazilia si Iberia.

1995 – Biscuitii Oreo Chocolate Sandwich sunt introdusi in Argentina. Biscuitii Oreo de sarbatoare cu umplutura de crema rosie sunt produsi pentru Craciun in SUA. Oreo se lanseaza in Hong Kong.

1996 – Biscuitii Oreo sunt introdusi in China.

1998 – Lansarea campaniei globale Momente Oreo.

1999 –Intr-un studiu realizat pentru a marca trecerea la un alt secol, 86% dintre americani au ales biscuitii Oreo, cand au fost intrebati ce lucru si-ar dori sa continue si in secolul urmator. Oreo s-a situat pe a doua pozitie dupa „ziare”. (sursa: Yankelovich Partners, Inc.)

2000 – Biscuitii Oreo sunt savurati in 9 din 10 gospodarii din SUA. Sunt introdusi biscuitii Mini Oreo in ambalaje convenabile on-the-go.

Citeste si:
Spania preia preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, de la 1 iulie
Spania preia preşedinţia...

2001 – Biscuitii Chocolate Creme Oreo si Chocolate Creme Mini Oreo sunt introdusi in SUA. Biscuitii Oreo Fudge Covered Mint Sandwich sunt introdusi in SUA.

2002 – Biscuitii Double Delight Oreo cu crema de unt de arahide & ciocolata, menta & crema si cafea & crema sunt introdusi in SUA.

2003 – Oreo pune ciocolata pe interior si doua napolitane golden pe exterior odata cu lansarea „Uh-Oh!”. Acest produs s-a dorit initial a fi un produs „in and out” (editie limitata), dar a fost atat de popular incat s-a decis pastrarea acestuia.

2004 – Se lanseaza Golden Oreo. Oreo Brownies sunt introduse in Canada ca desert. Biscuitii Football Oreo sunt introdusi ca produs „in and out” in SUA. Formula biscuitilor Oreo cu continut redus de grasime este modificata pentru a avea zero grame de grasimi trans per portie.

Citeste si:
Forțele Aeriene Regale Canadiene își încep misiunea de poliție...
Forțele Aeriene Regale...

2005 – Primul concurs de jingle „Oreo si Lapte”

2006 – Oreo devine cel mai vandut biscuit in China.

2007 – Oreo se lanseaza in Grecia, Danemarca, Norvegia si Suedia. Oreo Cakesters se lanseaza in SUA. Este introdus ambalajul Snack ‘n Seal in SUA.

2008 – Oreo se lanseaza in Marea Britanie, Olanda si Italia. Double Stuf Racing League (DSRL) este lansat in SUA. Se lanseaza prima campanie Oreo la nivel global, Global Moments (Momente Globale). Sunt introduse Nabisco 100 Calorie Packs Oreo Mini Cakesters in SUA. Oreo Fudgees sunt introduse in editie limitata.

2009 – Se lanseaza Oreo Fun Stix si Golden Double Stuf. Biscuitii Oreo sunt supusi celui mai mare test orb din lume care a adus laolalta 1.471 de oameni in Madrid, Spania.

2010 – Oreo se lanseaza in Ucraina si in Romania.

2011 – Oreo este introdus in Polonia, Germania si India.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.