Forţele Aeriene Regale Canadiene îşi încep, joi, misiunea de poliţie aeriană în România, a anunțat Ministerul Apărării Naționale (MApN) într-un comunicat. Scopul.

MApN: Forțele Aeriene Regale Canadiene își încep, joi, misiunea de poliție aeriană în România

Detașamentul canadian, format din aproape 180 de militari, piloți și personal tehnic, și șase aeronave CF-188 Hornet, va executa misiuni de poliție aeriană întărită sub comandă NATO în următoarele patru luni. Acestora li se alătură militari din Forțele Aeriene Române și aeronave F-16 Fighting Falcon și MiG-21 LanceR, iar alte două aeronave CF-188 Hornet vor participa, în aceeași perioadă, la exercițiile organizate cu aliații NATO.

Activitatea se va desfășura în prezența reprezentanților Ministerului Apărării Naționale, locțiitorul șefului Departamentului pentru Politica de Apărare, Planificare și Relații Internaționale, general de brigadă Liviu-Mihail Iancu și a comandantului Comandamentului Componentei Aeriene, general de flotilă aeriană Valerică Vrăjescu, precum și în prezența oficialilor canadieni, ambasadorul Canadei în România, Excelența Sa doamna Annick Goulet, comandantul Diviziei 1 Aeriene Canadiene, generalul-maior Iain Huddleston și comandantul Centrului de Operații Aeriene Multinaționale Torrejon, generalul-locotenent Fernando de la Cruz Caravaca.

Aceasta este cea de-a șasea rotație la Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Regale Canadiene, după cele executate în 2017, 2018, 2019, 2020 și 2021. Totodată, militarii canadieni au mai executat o misiune în România, la Câmpia Turzii, în anul 2014, conform informațiilor transmise de MApN.

Potrivit sursei citate, misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacității de reacție și descurajare, cât și la consolidarea interoperabilității între Forțele Aeriene Române și cele canadiene.

Dislocarea avioanelor CF-188 Hornet în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianţei atât în zona de nord, cât şi în zona de sud şi demonstrează unitatea şi determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate.

Citeste si:
George Tănase și Ionuț Rusu, în stare de șoc la America Express....
George Tănase și Ionuț Rusu,...

Canada livrează Germaniei turbine pentru gazoductul Nord Stream

Canada livrează Germaniei turbine pentru gazoductul Nord Stream 1, prin care primește gaze din Rusia, în pofida faptului că această tranzacție pare a încălca embargoul asupra Rusiei.

Nord Stream 1 este conducta care livrează Germaniei gaze din Rusia. Canada a avut în reparație mai multe turbine necesare acestui gazoduct. În prezent, Canada a anunțat că va returna echipamentele Germaniei, după reparație. Anunțul a fost făcut de Jonathan Wilkinson, ministrul canadian al Resurselor Naturale.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 August 2022 - 09 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.