Internetul si serviciile de telefonie intre Europa, Orientul Mijlociu si Asia sunt serios afectate dupa ce s-au produs intreruperi pe trei magistrale de fibra optica, a anuntat BBC.
Intreruperile au aparut, in ultimele 24 de ore, langa orasul egiptean Alexandria, insa au fost semnalate probleme pe cablu si la 130 de kilometri de tarmul provinciei italiene Sicilia.

Serviciile de internet si telefonie internationala au fost afectate in special in Egipt, India, Singapore, Malaezia, Arabia Saudita, Taiwan si Pakistan.

Potrivit specialistilor, efectele acestor intreruperi vor fi resimtite timp de cateva zile, pana la rezolvarea problemei aparute pe magistralele de cablu.

Cauzele acestei caderi a comunicatiilor prin cablu nu sunt cunoscute, desi, cu putin timp inainte de aparitia problemei, langa Malta, a fost inregistrata o activitate seismica de care ar putea fi legate intreruperile de pe magistralele de fibra optica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.