Topul celor mai scumpe cartiere bucurestene Zona de centru-nord din Bucuresti se mentine cea mai scumpa din punct de vedere al preturilor locuintelor, cuprinse intre 2.000 si 3.600 de euro pe metru patrat, cel mai ridicat nivel fiind inregistrat in cartierele Primaverii si Cotroceni, respectiv 3.500-3.600 euro/metru patrat.

Cartierele din zona de centru-nord a Capitalei conduc in topul cartierelor bucurestene. Locuintele situate aici au preturile cele mai ridicate, zonele fiind ravnite mai ales pentru numeroasele facilitati pe care le prezinta, respectiv spatii verzi, accesul mijloacelor de transport in comun precum si la zone de shopping si relaxare, potrivit Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Asadar, in zona Primaverii, care se afla pe primul loc atat in functie de pretul locuintelor noi cat si al celor vechi, costul de achizitie al unui metru patrat se ridica la 3.000-3.500 de euro pentru ambele variante de locuire.

Citeste si:

Pe locui al doilea se afla zona Kiseleff unde preturile locuintelor noi variaza intre 3.000-3.300 de euro pe metri patrat.

Locuinte mai ieftine pot fi achizitionate in Dorobanti, unde spatiile vechi se vand cu 2.500-3.200 euro pe metru patrat, iar cele noi cu 2.800 euro.

In cartierul Cotroceni, desi este plasat pe pozitia a patra in clasamentul Coldwell Banker, preturile locuintelor noi ajung pana la 3.600 de euro/mp, cel mai mare nivel din Bucuresti. Preturile la locuintele vechi se situeaza intre 2.600 si 3.000 de euro pe metru patrat, in timp ce limita inferioara la spatiile noi este de 2.700 de euro/mp.