Toamna se numara bobocii si odata cu ei si ofertele chiriilor din principalele zone din apropierea campusurilor universitare si a centrelor universitare. Afla unde gasesti cele mai avantajoase oferte.

Cererea:

Studentii posteaza cereri de inchiriere si cauta locuinte in zonele din apropierea campusurilor universitare si a centrelor universitare pe doi „poli” de interes: ieftine -Grozavesti, Drumul Taberei, Militari, dar si centrale -Universitatii, Romana si Cismigiu, pe portalul Imopedia.ro.

Ca tip de locuinte sunt vizate atat garsonierele, cat si apartamentele cu doua camere, la o diferenta mult mai mica unele de altele, decat in anii trecuti.

  • De exemplu, in zona Grozavesti, in ultimele doua luni, cererea de garsoniere a crescut cu 41%, fata de luna iunie, iar pentru apartamentele cu doua camere cu 35%, in timp ce pentru apartamentele de trei camere cu numai 13%.
  • Un fenomen asemanator, de cautare „ingemanata” atat pe segmentul de oferte de garsoniere, cat si pe doua camere se intampla si in cartierele Drumul Taberei (+ 38% la garsoniere si 37% la apartamente cu doua camere), Militari (38% si 35%), de pe locurile doi si trei in topul cresterii cererii in ultimele doua luni. In clasament urmeaza apoi zonele mai scumpe, centrale, si ele cu priza la studenti: Cismigiu (+ 33% cerere la garsoniere si + 31% la apartamente cu doua camere), Romana (+ 31% garsoniere si respectiv + 27% la apartamente cu doua camere), Universitate (+ 29% la garsoniere si + 25% apartamente cu doua camere) si Kogalniceanu (+ 27% la garsoniere si + 24% la apartamente cu doua camere), potrivit bazei noastre de date Imopedia.ro.

Oferta:

Mai exista chirii de 100 euro/luna, ca in anii 1990? Da, au reaparut astfel de oferte, este adevarat ca deocamdata putine. La 150 euro/luna, oferta este insa bogata si solicitantii au de unde alege -garsoniere in zone precum Militari, Drumul Taberei, Berceni si Rahova, dar si apartamente cu doua camere in zone precum Titan, Drumul Taberei, Berceni, Colentina si Brancoveanu.

Pentru zonele centrale, Universitate si Romana, un buget mediu este de 300 euro/luna, cu un minim de 250 euro/luna, ocazional, atunci cand este vorba de o garsoniera si de 400 euro/luna, cand este vorba de un apartament cu doua camere.

  • Zonele cu cele mai multe oferte de Garsoniere:
Chirie 100-200 euro: Titan, Drumul Taberei, Militari, Berceni, Rahova
Chirie 200-300 euro: Dristor, Iancului, Tineretului, Decebal
Chirie de peste 300 euro: Unirii, Dorobanti, Piata Victoriei, Universitate, Romana
Citeste si:
Emily Burghelea, cu soț milionar și stă în chirie. De ce au luat...
Emily Burghelea, cu soț...

  • Zonele cu cele mai multe oferte de 2 camere:
Chirie 150-250 euro: Titan, Brancoveanu, Drumul Taberei, Colentina, Berceni
Chirie 250-400 euro: Dristor, Tineretului, Decebal, Mosilor, Vitan, Crangasi
Chirie peste 400 euro: Unirii, Aviatiei, Floreasca, Victoriei, Romana

  • Zonele cu cele mai multe oferte de 3 camere:
Chirie: 200-300 euro: Titan, Drumul Taberei, Berceni, Pantelimon, Brancoveanu
Chirie 300-450 euro: Tineretului, Decebal, 13 septembrie, Stefan cel Mare, Crangasi
Chirie 450 euro: Unirii, Dorobanti, Piata Victoriei, Primaverii

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.