Adam Guerbuez, de origine canadiana, nu s-a prezentat la pronuntarea sentintei, oficiala incepand cu aceasta saptamana.

Sam O'Rourke, unul dintre oficialii Facebook care s-a ocupat indeaproape de obtinerea acestei amenzi-record, a declarat ca nu se asteapta sa recupereze cele 873 de milioane de dolari dar stie, in acelasi timp, ca acuzatul a beneficiat de surse de profit generoase, ca rezultat al operatiunilor sale de marketing ilegal.

Canadianul, in umbra unei companii fictive, Atlantis Blue Capital, a trimis in perioada martie-aprilie 2008 peste 4 milioane de mesaje nesolicitate in reteaua sa de contacte. Cei care dadeau click pe bannerele atasate erau redirectionati catre servere destinate phishing-ului, instaland, fara sa stie, programe care le transformau automat conturile in centre de raspandire a spam-ului.

Viralitatea metodei este greu de analizat in fiecare detaliu pentru ca de cele mai multe ori utilizatorii pacaliti nu isi dau imediat seama ca informatiile personale le-au fost furate, un interval de 24 de ore fiind suficient pentru ca de pe contul infectat sa se trimita cateva mii de mesaje.

In acelasi timp, statisticile referitoare la mesajele nesolicitate sunt imbucuratoare, primele doua trimestre ale lui 2008 marcand o scadere vertiginoasa a cantitatii de spam traficata global. Totusi, metoda ramane una profitabila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.