Disecand o retea de computere specializate in raspandirea de programe tip worm, cercetatorii au reusit sa inteleaga schema unei adevarate industrii digitale subterane.

Chiar daca doar un mail din 12.5 milioane de spamuri trimise se finalizeaza intr-o cumparatura, succesul spammerilor se poate calcula si in dolari: aproximativ 7.000 de dolari pe zi pot fi generati de o retea de computere care nu fac decat sa trimita, fara oprire, mesaje nesolicitate.

Studiul, citat de cei de la BBC, a fost realizat de oameni de stiinta de la Universitatea din California iar masa de informatie pe care acestia au analizat-o acopera un total de 75.869 de computere infectate, in momentele de glorie reteaua, "Storm", ajungand sa foloseasca aproximativ un milion de computere. Astfel, dupa 26 de zile de campanie totalizand 350 de milioane de mesaje, s-au realizat 28 de vanzari.

Rata de reusita a unui asemenea tip de campanie de marketing, care poate consta in generarea de sute de milioane de emailuri, este de 0,00001%, extrem de putin daca o comparam cu o campanie de direct-mailing clasica si legala, care se lauda cu o reusita de 2,15%. Cu toate acestea, suma totala produsa de spammeri este mult mai mica decat estimarile de la mijlocul acestui an, cand blogurile vuiau cum ca spammerii ar face, anual, cateva miliarde de dolari. Chiar daca aceste concluzii sunt rezultatele unui studiu realizat pe un singur caz, ele ne dau cateva detalii importante despre cat de dezvoltat e acest business riscant si neplacut pentru cei carora li se adreseaza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.