Leul s-a depreciat la maxime istorice si marti, atat fata de euro, cat si fata de dolar.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat marti, un curs de referinta de 4,2311 lei/euro, in crestere fata de cel de luni, cand un euro fusese cotat la 4,2180 lei. Acesta este cea mai mare cotatie pentru euro din acest an, un curs atat de ridicat nemaifiind atins din 16 decembrie 2009, cand BNR afisase un curs de referinta de 4,2459 lei/euro.


Leul, "mai mic" pe zi ce trece

Moneda nationala s-a depreciat si fata de dolar, cursul de schimb fixat de Banca Nationala fiind de 3,5495 lei/dolar, cu aproape un ban mai mare decat cel de luni, cand a fost de 3,4499 lei/dolar. Potrivit datelor BNR, nivelul atins astazi de moneda americana este un record, un curs de schimb leu/dolar asa de mare nemafiind niciodata atins.

Depreciera leului fata de dolar si euro are loc pe fondul asumarii de catre Guvernul Romaniei a responsabilitatii pentru masurile de austeritate anuntate in luna mai. Totodata, pachetul de masuri anticriza nu este bine vazut de catre opozitie, membrii acesteia initiind o motiune de cenzura intitulata "Opriti genocidul social". [Ce "sanse" are motiunea "Opriti genocidul social"?]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.