Industria auto a fost lovita in plin de criza financiara. Renault, Ford, General Motors, Toyota, Volkswagen, BMW sunt doar cativa dintre marii jucatori prinsi nepregatiti. Din cauza scaderii dramatice a vanzarilor, fabricile Renault din Franta, Peugeot, Citroën sau Fiat au anuntat ca intrerup activitatea temporar.

Compania germana de automobile Daimler a decis oprirea productiei timp de cinci saptamani, in preajma Craciunului, din cauza scaderii dramatice a cererii, a informat publicatia Frankfurter Sonntagszeitung (FAS), relateaza NewsIn.

Pauza va incepe la 11 decembrie si se va incheia la 12 ianuarie, timp in care nu va fi montata nicio masina, a spus un purtator de cuvant.

Ca Volkswagen si BMW, Daimler va reduce masiv numarul intermediarilor, potrivit sursei.

Primul producator de masini de lux care si-a prezentat bilantul trimestrial, Daimler a anuntat joi o scadere brutala a beneficiilor si rezultate mai putin bune decat se prevazuse, din cauza crizei financiare.

"Criza financiara se transforma in criza economica", provocand "o scadere dramatica pe pietele noastre-cheie in ultimele saptamani", a recunoscut patronul, Dieter Zetsche.