Criza financiara internationala incepe sa-si puna amprenta si asupra economiei romanesti. Tot mai multe companii, din diverse domenii de activitate, anunta ca isi reduc productia din cauza vanzarilor slabe, iar multe proiecte au fost deja blocate din lispa de bani. Guvernul admite ca exista unele sectoarele ale economiei care incep sa gafaie si promite sprijin pentru mediul de afaceri, potrivit Realitatea.
Industria auto a fost lovita in plin de criza financiara. Renault, Ford, General Motors, Toyota, Volkswagen, BMW sunt doar cativa dintre marii jucatori prinsi nepregatiti. Din cauza scaderii dramatice a vanzarilor, fabricile Renault din Franta, Peugeot, Citroën sau Fiat au anuntat ca intrerup activitatea temporar.

Compania germana de automobile Daimler a decis oprirea productiei timp de cinci saptamani, in preajma Craciunului, din cauza scaderii dramatice a cererii, a informat publicatia Frankfurter Sonntagszeitung (FAS), relateaza NewsIn.

Pauza va incepe la 11 decembrie si se va incheia la 12 ianuarie, timp in care nu va fi montata nicio masina, a spus un purtator de cuvant.

Ca Volkswagen si BMW, Daimler va reduce masiv numarul intermediarilor, potrivit sursei.

Primul producator de masini de lux care si-a prezentat bilantul trimestrial, Daimler a anuntat joi o scadere brutala a beneficiilor si rezultate mai putin bune decat se prevazuse, din cauza crizei financiare.

"Criza financiara se transforma in criza economica", provocand "o scadere dramatica pe pietele noastre-cheie in ultimele saptamani", a recunoscut patronul, Dieter Zetsche.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.