Comisia britanica de Competitie ar putea decide, joi, instituirea unui organism independent de control pentru sectorul de retail.

Rezultatele anchetei realizate de Comisia de Competitie asupra sectorului de retail din Marea Britanie, ce vor fi facute publice joi, ar putea contine recomanda ri privind crearea „politiei supermarketurilor“, potrivit informatiilor publicate de „The Daily Telegraph“.

Regulatorul independent ar urma sa supravegheze relatia intre supermarketuri si furnizori. Ancheta a fost demarata in urma scandalului privind intelegerea pe preturi a celor mai mari patru lanturi de retail din Marea Britanie, Tesco, Asda, Sainsbury's si Morrisons.

Se strange lantul

O ancheta similara este de asteptat sa fie demarata asupra tuturor lanturilor de magazine din Uniunea Europeana, dupa ce motiunea impotriva abuzului de piata al supermarketurilor a fost sustinuta de mai mult de jumatate dintre europarlamentari si a ajuns pe masa Comisiei Europene.

In document se cere „investigarea impactului pe care concentrarea sectorului supermarket din UE il are asupra micilor afaceri, asupra furnizorilor si consumatorilor si, in particular, sa evalueze orice abuz de putere de cumpa rare care poate deriva din aceasta concentrare“.

Stop expansiunii

In Marea Britanie, cartelul format de marile lanturi de supermarketuri cu cativa producatori de alimente ar fi produs consumatorilor pagube de 120 de miliarde de lire sterline (161 de miliarde de euro).


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.