Retailerii renunta pe termen scurt la profiturile mari pentru a cistiga clienti.

Fie ca se orienteaza spre vinzarea de produse in rate cu costuri zero pentru o anumita perioada, fie ca incearca sa aduca dobinda anuala efectiva (DAE) sub pretul pietei, retailerii par din ce in ce mai interesati sa gaseasca noi solutii de creditare. Ultimul exemplu in acest sens este cel al Altex, care, in perioada 3-23 mai, are o noua oferta de creditare.

Astfel, pentru orice produs achizitionat in rate pe o perioada de cinci ani, clientii nu platesc dobinda in primele 12 luni. In acest interval, valoarea fiecarei rate se ridica la cea a pretului de raft impartit la 60. Pentru restul de 48 de rate, dobinda anuala efectiva (DAE) este de 17,92%. Aceasta in conditiile in care DAE pentru 60 de luni in cazul celorlalte tipuri de rate valabile in magazinele Altex variaza, spre exemplu, intre 26,87% (creditul cu buletinul) sau 23,04% (Crediflex.)

Oferta vine dupa ce retailerul lansase anterior, impreuna cu EFG Retail Services, un card de credit cu costuri de creditare zero pe o perioada de trei luni. Dobinda anuala efectiva la acest produs era de 21,84%. Oferta a fost valabila pentru imprumuturile obtinute pina pe 30 aprilie anul curent.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.