Cu toate ca patru afaceri din Romania si-au facut loc in topul celor mai mari 500 de companii din Europa Centrala si de Est, alte cinci firme au iesit din acest clasament realizat de Deloitte.

Electrica

Electrica SA este un jucator important in sectorul distributiei si furnizarii de energie electrica din Romania, avand circa 3,5 milioane de clienti. Compania are trei filiale de distributie: Transilvania Nord, Transilvania Sud si Muntenia Nord. De asemenea, are participatii in cadrul companiilor Enel Dobrogea, Enel Banat, Enel Muntenia, E.ON Moldova, precum si la Electrica Soluziona (servicii IT), potrivit Wall-Street.ro.

Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 332,8 milioane euro si un profit de doar 1,65 milioane euro.

Cosmote Romania

Cosmote Romanian Mobile Telecommunications este o alta companie care a parasit topul Deloitte, in contextul in care cifra de afaceri s-a ridicat la circa 450 milioane euro, in scadere usoara fata de 2010 cand afacerile s-au cifrat la 470 milioane euro.

In ceea ce priveste profitul, compania de telefonie mobila nu a trecut pe plus nici in 2011.

Citeste intregul articol pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.