Companiile mari si mici au acordat in primul trimestru al acestui an cu 1,2% mai putine tichete de masa angajatilor fata de acelasi interval din 2011, insa in cazul microintreprinderilor situatia este exact opusa.

In primele sase luni din acest an, companiile cu pana la noua angajati au inregistrat o crestere de aproximativ 3% a numarului de tichete de masa, in comparatie cu al doilea trimestru al anului trecut, potrivit studiului "Evolutia cererii pentru tichetele de masa pe paliere de companii", realizat de Sodexo..

Ascensiunea pe segmentul microintreprinderilor a avut loc in contextul unei scaderi medii de 1,2% a comenzilor pentru voucherele de masa pe intreaga piata romaneasca, dupa un avans de 9,5% in perioada ianuarie-iunie 2011, relateaza adevarul.ro.

Aceasta tendinta a fost generata de decizia companiilor fie de a recurge la taieri de personal, fie de a micsora costurile prin renuntarea la avantajele extrasalariale, ambele scenarii fiind alimentate in mod automat de criza economica. Scaderea a avut loc in ciuda sistemului fiscal asociat acestui tip de beneficii acordate angajatilor: pentru companiile care le ofera, tichetele de masa sunt scutite de la plata taxelor salariale si sunt 100% deductibile fiscal”, a declarat, intr-un comunicat, Jean Istasse, general manager Sodexo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.