Grecia a identificat 40.000 de pensii primite pe nedrept pe care va inceta sa le mai achite, a anuntat miercuri ministrul Muncii, in momentul in care Guvernul se straduieste sa limiteze cheltuielile care au condus tara in pragul falimentului, relateaza AFP.

Ministrul George Koutromanis a avertizat de asemenea ca pensionarii care primesc pensiile in mod corect ar putea suferi noi reduceri ale sumelor acordate, desi acestea au mai fost taiate cu 40 la suta in ultimii doi ani, daca Grecia nu reuseste sa iasa din recesiunea care o afecteaza pentru al cincilea an consecutiv.


"Daca recesiunea continua in 2013, 2014 si 2015, nu trebuie sa ne asteptam sa avem acelasi nivel al salariilor si pensiilor", a declarat ministrul in Parlament, conform MEDIAFAX.

Ministerul grec de Finante anuntase marti ca va verifica pensiile fostilor functionari publici pentru a-si actualiza listele si a identifica eventuale fraude.

Citeste si: Grecia a taiat salariile si pensiile

Aceasta operatiune intervine dupa scandaluri care au ilustrat deficientele administratiei elene, care au condus la achitarea pensiilor unor persoane decedate.

Pe de alta parte, trei angajati ai principalului fond privat de pensii, Ika, au fost arestati miercuri. Potrivit politiei, aceste persoane sunt suspectate ca au profitat de pe urma pozitiei lor pentru a obtine castiguri personale dar si pentru apropiati ai lor.

De exemplu, o femeie care nu are copii a primit indemnizatii pentru doua nasteri, potrivit presei elene.

Prejudiciul pentru Ika este evaluat la sase milioane de euro pe opt ani, a afirmat politia, precizand ca o perchezitie la un suspect a permis descoperirea a 960.000 de euro in numerar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.