Guvernul elen a inceput sa implementeze masurile dure de austeritate necesare pentru a primi pachetul de finantare externa de la UE si FMI, reducand marti seara salariul minim mediu cu 22%, la 751 euro, si pensiile de peste 1.300 euro cu 12%, transmite Reuters.

Guvernul a aprobat reducerea salariului minim si scaderea pensiilor din sistemul public in cadrul pachetului de masuri convenit cu institutiile finaiciare internationale, in timp ce parlamentul aproba un nou set de masuri suplimentare.

Grecia "a strans cureaua" destul ca sa multumeasca UE

"Legislatia de astazi si cea care va fi adoptata maine reprezinta doar actiuni de implementare a programului deja votat pentru salvarea tarii. Trebuie sa carmuim nava catre siguranta, in portul restructurarii datoriilor. Este nevoie de solidaritate nationala si trebuie sa transmitem un mesaj de credibilitate", a declarat ministrul Finantelor, Evangelos Venizelos, conform MEDIAFAX.


Astfel, guvernul elen a impus o scadere de 22% a salariului minim mediu lunar, la 751 euro. Pentru persoanele cu varsta sub 25 de ani, salariul minim a fost redus cu 32%.

In plus, Atena a impus inghetarea salariilor pentru anumtie categorii profesionale pana cand somajul va scadea sub 10%, de la 21% in prezent.

Totodata, platile lunare in contul pensiilor care depasesc 1.300 euro vor fi reduse cu 12%, iar asa-numitele pensii suplimentare, platite din contributiile voluntare ale angajatilor, au fost reduse cu pana la 30%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.