Nu doar Petrom a raspuns amenzii primite de la Consiliul Concurentei cu majorarea preturilor la carburanti, Rompetrol si Lukoil au facut o miscare similara, desi companiile afirma ca scumpirea nu este cauzata de amenda primita.

Lukoil Romania a scumpit toate sortimentele de carburanti cu 9 bani pe litru. De asemenea, Rompetrol a scumpit benzina cu 6 bani, iar sortimentele de motorina au preturi mai mari cu 7 bani.

Rompetrol: Pretul mediu al benzinei Efix 95 a ajuns la 5,59 lei/litru, cu sase bani mai mult decat ieri. Litrul de benzina Alto 101 costa 6,24 de lei, fata de 6,18 lei, pret mediu afisat ieri. In cazul motorinei, noile preturi sunt: Efix Diesel (5,82 de lei), iar Alto 55 (6,13 lei), scrie Capital.ro.

Lukoil: Benzina Euroluk 95 costa 5,57 de lei/litru, iar sortimentul Ecto 98 are un pret de 6,07 lei/litru. La motorina, preturile sunt de 5,77 lei/litru – Euro L Diesel, respectiv 5,94 lei/litru, sortimentul Ecto Super Diesel.

Anterior, OMV Petrom a majorat pretul carburantilor cu 9 bani pe litru.

Contactati de gandul, reprezentantii Mol Romania au confirmat doar ca au scumpit si ei sortimentele de carburanti la benzinarii, fara a preciza insa cu cat, respectiv care sunt preturile actuale. Mol Romania nu publica pe site-ul propriu preturile la sortimentele de carburanti pe care le comercializeaza.

Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a afirmat ca amenzile date benzinari nu ar trebui sa se reflecte in pretul carburantilor solicitate de companiile in cauza.

Intrebat de un cititior al Hotnews.ro daca nu considera ca companiile petroliere vor fi nevoite sa mareasca preturile carburantilor in viitorul aproppiat pentru a-si acoperi costurile provocate de amenzi, Chiritoiu a declarat: "Exceptand cazul in care companiile decid sa incalce iar legea, actionand concertat, nu. Cat timp pretul depinde de cotatiile internationale nu are de ce sa fie afectat de o sanctiune aplicata companiilor active in Romania".

Citeste si: DECIZIA CC: Amenda record pe piata carburantilor - 205 mil. euro

Benzinarii raspund la unison: Vom contesta in instanta amenda CC


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.