Valoarea Produsului Intern Brut pe cap de locuitor va ajunge la nivelul din 2008 abia in 2013-2014, potrivit estimarilor agentiei de rating Coface, care prognozeaza o crestere economica de 1,5% in 2011, fata de o scadere de 1,9% anul trecut, si o inflatie de 5,2%, peste tinta bancii centrale.

Coface a mentinut, in ianuarie, ratingul de tara al Romaniei la nivelul "B" si estimeaza ca economia romaneasca va avea o crestere timida, iar exportul si cresterea productiei industriale vor ramane in continuare principalele motoare de crestere a economiei romanesti, informeaaza MEDIAFAX.

"Cresterea economica de 1,5% din 2011 o vom avea doar daca nu ne creem singuri probleme, mai ales din punct de vedere politic. Este important ca riscurile politice sa nu aiba din nou un rol important. La nivel international nu exista niciun risc care sa ne afecteze economia si pe care sa dam vina. Stabilitatea politica ramane un factor esential in performanta economica a tarii", a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, Cristian Ionescu, country manager pentru Romania, Bulgaria, Slovacia al Coface.

El a aratat ca Romania va avea in 2011 cea mai redusa crestere din Europa Centrala si de Est.

Potrivit Coface performanta agriculturii va continua sa aiba un impact important in formarea PIB, iar apetitul de risc al investitorilor straini se va mentine relativ scazut. De asemenea, revigorarea consumului se va face cu greutate datorita scaderii nivelului de incredere a consumatorilor.

Potrivit Coface, ratingul Romaniei a ramas acelasi in intervalul iunie 2009-ianuarie 2010, respectiv "B".

Citeste si: Carburanti si salarii: Romania vs. Franta

Boc: Este greu peste tot, Romania nu poate fi o exceptie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.