Bursa ruseasca a fost inchisa din cauza scaderilor de 11% iar pietele din intreaga lume afiseaza deprecieri massive. Asa arata primul bilant al victimelor crizei actuale din America.

“Cea mai socanta sedinta, am asistat si la perioada de scaderi din ’97, dar parca nu a fost chiar asa. Desi timp de 2-3 luni am asistat la scaderi ale indicilor si la noi minime, pe o lichiditate scazuta, scaderile dramatice din sedinta de ieri au venit pe fondul unei lichiditati mari, ceea ce nu este un semnal pozitiv”, a declarat, pentru Wall-Street, Adi Lupsan.

Efectul falimentului bancii americane Lehman Brothers a dus indicele BET la minimul ultimelor 45 de luni, dupa ce a cazut cu 7,10%, in vreme ce indicele BET-FI s-a prabusit cu 9%, pana la 4.480,68 puncte, nivel consemnat utima data in iulie 2005. Lichiditatea bursei din Bucuresti a urcat considerabil in sedinta de ieri, la peste 16,4 milioane de euro. Indicele BET-C a coborat cu 7,41%.

Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, s-a prabusit cu 7,10%, in timp ce indicele compozit, BET-C, a coborat cu 7,41%, pana la 3.375,33 puncte.