Astăzi începe minivacanţa de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Polițiștii sunt „înarmați” cu radare. În total, 26.000 de forțe de ordine din Ministerul de Interne vor fi pe străzi în aceste zile, pentru a asigura ordinea și liniștea publică și pentru a fluidiza traficul.

26.000 de polițiști, la datorie de Sfântul Andrei și 1 Decembrie

26.000 de forțe de ordine vor fi pe străzi în minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie. 6.000 sunt polițiști, iar 1.500 sunt chiar de la Brigada Rutieră, care vor avea cu ei și 300 de aparate radar.

Astăzi, preponderent, polițiștii se vor afla în preajma bisericilor și mănăstirilor, locuri unde au loc pelerinaje. Și 3.000 de jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și alte forțe de ordine vor avea grijă de toate evenimentele din țară.

Câte zile libere vor avea angajații de la stat în minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie

Zilele libere se vor întinde din data de 30 noiembrie până pe 5 decembrie, după ce Guvernul a decis ca ziua de vineri, 2 decembrie, să fie liberă, deoarece pică între zilele de sărbători legale și weekend. Ziua de 30 noiembrie în care se sărbătorește Sfântul Andrei este zi nelucrătoare, la fel și 1 Decembrie, Ziua Națională a României, potrivit Codului Muncii.

Cele două zile libere vor cădea miercuri și joi, astfel că Guvernul a hotărât, încă de la începutul lui 2022, ca ziua de 2 decembrie să fie liberă pentru se „situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează și zile de repaus săptămânal”, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii.

Excepție vor face locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producție sau specificului activităţii. Totodată, nici magistraţi sau celelalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 2 decembrie sau nu pot beneficia de ziua liberă.

„Pentru recuperarea zilei libere, instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2022, potrivit planificărilor stabilite”, arată comunicatul de la Ministerul Muncii.

Citeste si:
Programul manifestărilor de 1 Decembrie, Ziua Națională a României....
Programul manifestărilor de 1...


  • Bugetarii români au 15 zile libere în 2022.

  • La ele se adaugă alte zile libere în 2023, anume 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Noiembrie 2022 - 09 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.