În minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie, Metrorex a anunțat că metrourile vor circula după un alt program. Prin urmare, în perioada 30 noiembrie - 4 decembrie 2022, acestea vor avea un program special după care vor funcționa, special aprobat pentru weekend şi sărbători legale.

Cum vor circula metrourile în minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie

Cu ocazia minivacanței de Sfântul Andrei și 1 Decembrie, mai multe companii și instituții vor funcționa după un program diferit, iar Metrorex nu este o excepție. Compania a anunțat că începând de pe data de 30 noiembrie, trenurile vor circula diferit față de programul lor obișnuit. Acestea vor circula la un interval de 10 minute pe fiecare magistrală.

Acest program va rămâne în vigoare până duminică, 4 decembrie 2022, până la finalul minivacanței. Aceste grafice sunt aprobate pentru weekend şi sărbători legale, mai informează Metrorex.

De asemenea, Metrorex a menționat că va introduce trenuri suplimentare în cazul unui flux de pasageri mai crescut în data de 1 Decembrie, atunci când în București va avea loc parada militară cu ocazia Zilei Naționale a României.

"Pentru a veni în întâmpinarea celor care vor să asiste la ceremoniile organizate cu ocazia Zilei Naţionale, Metrorex va introduce trenuri suplimentare, după caz, pentru preluarea fluxurilor crescute de călători", dă asigurări compania.

Programul supermarketurilor și băncilor pe 30 noiembrie și 1 decembrie

Potrivit legii, instituțiile de stat nu lucrează în aceste zile, însă companiile private pot activa. De aceea, ar trebui să consultați programul companiilor de care aveți nevoie în aceste zile.

Magazine precum Lidl, Kaufland, Carrefour, Kaufland, Profi, Billa, Auchan sau Cora vor activa în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie după programul normal.

Ce spitale din Capitală vor activa în minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a anunțat că nouă spitale de adulţi şi copii şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor activa și vor asigura asistență medicală de urgență în Capitală în minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie.

Citeste si:
Sfântul Andrei 2022. Cele mai frumoase mesaje de felicitare pentru...
Sfântul Andrei 2022. Cele mai...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Noiembrie 2022 - 05 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.