Arestarea lui Andrew Tate, kickboxer și incluencer, a avut un efect catastrofal asupra copiilor. Teoriile sale toxice fac subiectul atât discuțiilor din curtea școlilor britanice, cât și din cancelarii.

Arestarea lui Andrew Tate, efect catastrofal asupra copiilor

Cazul fraților Andrew și Tristan Tate are un ecou răsunător, scrie The Guardian. Daniel, în vârstă de 10 ani, este pasionat de fotbal, Fifa, baschet și site-ul de jocuri Poki. Anul trecut, și-a întrebat tatăl dacă a auzit vreodată de Andrew Tate.

„Nu am auzit”, a răspuns părintele, dar după câteva cercetări a fost îngrozit de ceea ce a găsit. Astăzi, aproape fiecare părinte din Marea Britanie știe ceva despre fostul kickboxer, influencer și misogin declarat, aflat în arest în România sub suspiciunea de trafic de persoane, viol și formarea unui grup de crimă organizată pentru a exploata femei.

Copiii urmăresc conținutul toxic al lui Andrew Tate pe rețelele de socializare, lucru care a dus la interzicerea acestuia pe majoritatea platformelor importante. În plus, cei mici sunt la curent și cu saga sa din sistemul justiției penale din România, unde el și fratele Tristan Tate au fost arestați preventiv până pe 27 februarie.

Printre cei care urmăresc situația lui Tate de la București se numără şi Isaac, în vârstă de 14 ani. „Vreau să ştiu ce se întâmplă”, a spus el, entuziasmat. El crede că Tate este un „idiot”, dar spune că sunt alți băieți de la școala sa de stat, din centrul Capitalei, care îl idolatrizează.

„Probabil că am auzit prima dată de el în urmă cu şase luni şi foarte repede a apărut peste tot pe internet. Nu puteai să-l eviţi", povesteşte Isaac. "Când l-am văzut prima dată, am fost destul de interesat. Acum, cred că este absolut tâmpit. Când vorbim despre el, în general facem mişto de el. Dintre prietenii mei, ştiu vreo doi care îl susţin. Le place faptul că este bogat şi puternic”, a explicat Isaac.

Citeste si:
Liderul Hezbollah, primul discurs de la începutul războiului Israel...
Liderul Hezbollah, primul...

În ultimele săptămâni, acoperirea mediatică intensă a făcut ca profesorii şi părinţii să fie din ce în ce mai atenți la mesajele otrăvitoare ale lui Tate şi de ameninţarea pe care o reprezintă.

Prin urmare, școlile gimnaziale din toată țara au organizat cursuri de formare suplimentare pentru personal, ateliere de lucru pentru elevi și evenimente pentru părinți.

Declarațiile controversate ale lui Andrew Tate

Andrew Tate, 36 de ani, este un cetățean britanic născut în SUA care a intrat în atenția publicului după ce a fost dat afară din show-ul „Big Brother”, în anul 2016. Afaceristului îi place să pozeze cu un trabuc în fața mașinilor sale scumpe și a avioanelor sale private, dându-le sfaturi tinerilor. De pildă, odată, a afirmat că cititul cărților este „pentru oameni cu creierul lent”.

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

Misoginismul său, însă, a fost cel care l-a dus pe culmile gloriei. El a spus, printre altele, că femeile sunt parțial responsabile pentru viol și că acestea „aparțin bărbaților”. Așa se face că activiștii, profesorii și părinții sunt îngrijorați că opiniile lui Tate ar putea pătrunde în mințile copiilor din școlile primare.

Anul trecut, profesorii au început să observe că elevii foloseau fraze pe care nu le recunoşteau: „Ce culoare are Bugatti-ul tău?" (un mod de a se lăuda cu statutul); „Fă-mi un sandviş" (pentru a umili femeile şi fetele).

„Elevii ştiau mai multe decât profesorii în acele etape iniţiale", a declarat Lisa McCall, director adjunct la liceul Wales din Rotherham. „Noi eram în întuneric", a recunoscut ea. Acum, cadrele didactice sunt îngrijorate de influenţa corozivă a misoginiei extreme îmbrăţişate de Tate, recunoscând că au fost lenți în a sesiza influența influencerului.

Citeste si:
Protest în școala unde predă Amalia Bellantoni. Părinții nu o vor...
Protest în școala unde predă...

O profesoară spune că este îngrijorată de unele comportamente ale băieţilor faţă de prietenele lor la şcoală. „Se pare că există o nevoie sporită ca băieţii să controleze fetele şi au impresia că trebuie să facă ce spun ei", a relatat cadrul didactic.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Februarie 2023 - 12 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.