Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, este așteptat, vineri după-amiază, să țină primul discurs de la începutul războiului Israel - Hamas. Șeful influentei grupări șiite susținute de Iran va rupe săptămâni de tăcere cu o transmisiune de la Beirut. Declarațiile sale vin în urma creșterii violențelor la granița de nord a Israelului.

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, primul discurs de la începutul războiului Israel - Hamas

Principalele declarații ale lui Nasrallah:


  • Operațiunea Al-Aqsa Flood a dus la un cutremur în [Israel]. Are repercusiuni strategice și existențiale și își va lăsa efectele asupra prezentului și viitorului [Israelului].

  • Ceea ce s-a întâmplat confirmă faptul că Iranul nu exercită niciun fel de control asupra facțiunilor de rezistență, iar adevărații factori de decizie sunt liderii rezistenței.

  • Nici măcar nu a început nimic și vedem că țările din întreaga lume își trimit președinții, miniștrii, generalii, arsenalele, miliardele pentru a sprijini această entitate ilegitimă.

  • Israelul poate să-și primească înapoi ostaticii doar prin negocieri

  • Una dintre cele mai mari greșeli pe care Israelul le face este să aibă obiective pe care nu le poate atinge. Timp de o lună întreagă, israell nu a putut oferi măcar o singură realizare militară

  • Forțele israeliene sunt cele care au comis masacre împotriva poporului israelian

  • Decizia Hamas a fost corectă, înțeleaptă și curajoasă, a venit la momentul potrivit. Bătălia a adus o nouă fază istorică în bătălia cu Israel

  • Aceasta este o luptă fără seamăn la nivel uman, etic și religios. Este cea mai evidentă, cea mai onestă și cea mai nobilă. Adevărata noastră forță constă în credința noastră fermă, în convingerea noastră de nezdruncinat, în devotamentul și angajamentul nostru față de cauză.

  • Trebuia să aibă loc un eveniment major care să zguduie entitatea uzurpatoare și pe susținătorii săi de la Washington și Londra și atunci a avut loc binecuvântata operațiune 7 octombrie.

  • Marea operațiune „Al-Aqsa Flood" a fost decisă și pusă în aplicare 100% de palestinieni. Secretul absolut este ceea ce a asigurat succesul operațiunii Al-Aqsa Flood din 7 octombrie. „Al-Aqsa Flood" a dezvăluit slăbiciunea Israelului

  • Nu am fost deranjați de faptul că Hamas a tăinuit planul de atac din 7 octombrie. Condițiile din Palestina din ultimii ani au fost extrem de dure, mai ales cu acest guvern extremist, stupid și sălbatic.

  • Această bătălie este exclusiv palestiniană, pentru poporul palestinian, nu are nicio legătură cu vreo chestiune regională

  • Mulțumim forțelor irakiene, yemenite care s-au alăturat acestei bătălii

  • Hassan Nasrallah și-a început cuvântarea lăudându-i pe „martirii care au căzut la datorie" din Hezbollah și din celelalte grupuri care luptă împotriva Israelului, precum și pe civilii uciși: „Încep prin a prezenta cele mai profunde condoleanțe familiilor celor căzuți aici, în Liban, și în același timp vă felicităm pentru că cei dragi ai voștri au dobândit onoarea martiriului".

  • Liderul Hezbollah și-a început discursul. Locul unde se află este un mister - dar mii de oameni îl urmăresc vorbind, inclusiv mulțimi de susținători care se adună în Beirut.

Hezbollah a declarat joi seara că a atacat simultan 19 poziții în Israel joi seara. Până acum, confruntările au fost în mare parte limitate la graniță, iar Hezbollah a folosit doar o mică parte din puterea de foc cu care Nasrallah amenință Israelul de ani de zile.

Conform unor estimări, aproximativ 50 de luptători Hezbollah au murit din 7 octombrie în schimburile în care a încercat să țintească poziții israeliene cu rachete antitanc.

Purtătorul de cuvânt al securității naționale a SUA, John Kirby, a declarat despre discursul lui Nasrallah.„Nu cred că am văzut până acum vreun indiciu specific că Hezbollah este pregătită să acționeze în forță. Așa că vom vedea ce are de spus”.


  • Discursul lui Hassan Nasrallah este programat pentru ora 13:00 GMT (ora 15.00 – ora României).

Citeste si:
Război Israel - Palestina: SUA forțează soluția celor două...
Război Israel - Palestina:...

În Gaza sunt 242 de ostatici

Cel mai recent bilanţ din Fâșia Gaza este de peste 9.000 de morţi şi 32.000 de răniţi, transmite Ministerului Sănătăţii controlat de Hamas. În Gaza sunt 242 de ostatici, printre care şi 4 cetăţeni români. La Bucureşti, ieri, zeci de oameni au participat la un miting în semn de solidaritate cu Israel şi pentru a cere eliberarea prizonierilor.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Noiembrie 2023 - 03 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.